Politie Noord- en Oost Gelderland

     Beek - Rijden onder invloed                               

De politie heeft dinsdagavond 17 augustus op de Sint Martinusstraat in Beek een 35-jarige man uit Engeland aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.


De politie kreeg omstreeks 22:45 uur de melding dat een dronken automobilist door een getuige was tegen gehouden om verder te rijden. Deze getuige had de autosleutels van de automobilist afgepakt. De auto stond midden op de kruising van de Sint Martinusstraat met de Schaapsdrift. De bestuurder zelf kon nauwelijks op zijn benen staan. De politie heeft de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar weigerde hij iedere medewerking aan een blaastest of een bloedproef. De man is ingesloten in de dronkenmancel. De politie heeft zijn rijbewijs ingevorderd en maakt proces-verbaal op.

     Lichtenvoorde - Frontale aanrijding op Hamelandroute     

Op de kruising van de Hamelandweg met de Vragenderweg in Lichtenvoorde vond op dinsdagmiddag 17 augustus een frontale aanrijding plaats tussen een vrachtwagen en een personenauto. Twee inzittenden van de personenauto zijn met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.


De hulpdiensten kregen omstreeks 15:45 uur de melding van het ongeval. Een 19-jarige vrachtwagenchauffeur uit Eibergen reed op de Hamelandweg en wilde linksaf slaan de Vragenderweg op richting Lichtenvoorde. Hij verleende hierbij geen voorrang aan een 59-jarige automobilist uit Kortenhoef die op de Hamelandweg in de richting van Aalten reed. Een frontale aanrijding tussen beide voertuigen was het gevolg. Twee passagiers van de personenauto, beiden uit Kortenhoef, raakten hierbij gewond. Zij zijn met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De beide voertuigen zijn weggesleept. Tegen de vrachtwagenchauffeur wordt proces-verbaal opgemaakt.

     Winterswijk - Inbraken bij nieuwbouwwoningen              

Bij meerdere woningen op het nieuwbouwterrein aan de Geldereschweg in Meddo is ingebroken. De woningen zijn nog niet bewoond. Bij drie woningen werd de cv-ketel weggenomen. Totaal hebben zes woningen braakschade opgelopen.


De inbraken werden dinsdagochtend ontdekt en gemeld. De politie heeft de inbraken in onderzoek.


EINDE BERICHTEN

-----------------------

(





(



---- --