Politie Twente

Persberichten Politie Twente 18 augustus 2010

Dronken bestuurster rijdt met lekke banden

Ambt Delden

Naar aanleiding van een melding van een alerte burger trof de politie op dinsdagavond 17 juli rond 21.00 uur een bestuurster aan die probeerde te rijden met een auto met lekke banden. Omdat het vermoeden bestond dat de automobiliste, een 41-jarige vrouw uit Enschede, alcohol genuttigd had, werd zij voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 2,04 promille uit. Het rijbewijs van de vrouw werd ingevorderd. (2010074370)

Man aangehouden voor bezit drugs en verboden wapenbezit Oldenzaal
Op 17 augustus rond 8.00 uur kwam er bij de politie een melding binnen dat er iemand langs de rijbaan op de A1 zou lopen. Toen agenten ter plaatse kwamen, troffen zij een 18-jarige Tsjech aan. Aangezien de man sterk naar weed rook, werd hij bevraagd op het bezit van drugs. Hierop kwamen een aantal zakjes weed en hasj tevoorschijn, evenals een mes. Er is proces verbaal opgemaakt. (2010074084)

Tweede fietsendiefje aangehouden Haaksbergen
Dinsdag 17 augustus heeft de politie rond 14.00 uur een tweede verdachte aangehouden in verband met fietsendiefstal op zaterdag 14 augustus. Een 13-jarige jongen uit Haaksbergen is in verzekering gesteld voor nader onderzoek. (2010073467)

Onderstaand bericht is hierover uitgegaan

Oplettende buren betrappen fietsendiefjes

Haaksbergen

Een jongen van 15 jaar werd aangehouden op verdenking van fietsendiefstal. Politie zoekt eigenaren van de fietsen.

Op zaterdag 14 augustus 2010 omstreeks 23.12 uur zag een 64-jarige man twee jongens met een damesfiets over de Nachtegaalstraat in Haaksbergen lopen. Hij zag hoe één van de jongens de achterzijde van de fiets omhoog hield. De man sprak de jongens daarop aan. Ze vertelden hem een smoes en renden plotseling hard weg. Hierbij lieten ze de fiets achter. Een andere 69-jarige man zag ook een jongen lopen met een fiets. Ook deze jongen liet de fiets achter en rende weg. Toen politieagenten op de Nachtegaalstraat met diverse getuigen aan het praten was kwam er een jongen aanlopen. Één van de getuigen herkende de jongen als één van de jongens die net weg was gerend. De jongen, 15 jaar uit Haaksbergen, werd door de politie aangehouden. De politie stelt een onderzoek in en wil graag weten wie de eigenaren van de twee damesfietsen zijn. (2010073467)

Verkeersongeval met letsel

Hengelo

Op dinsdag 17 augustus 2010 vond er omstreeks 17.50 uur een aanrijding plaats tussen twee auto's. Een 18-jarige automobilist uit Hengelo reed over de Deurningerstraat in Hengelo. Hij kwam vanaf de richting Deurningen en wilde linksaf de Castorweg inrijden. Een 39-jarige automobilist uit Hengelo reed over de Deurningerstraat in de richting van Deurningen. Op het kruispunt ontstond een aanrijding. De brandweer heeft de 39-jarige automobilist uit zijn auto bevrijd. Beide automobilisten zijn met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De toedracht van het ongeluk wordt nader onderzocht door de politie Twente. (2010074375)

Huisverbod

Hengelo

Een 26-jarige man uit Hengelo heeft op woensdag 18 augustus n.a.v. huiselijk geweld een huisverbod opgelegd gekregen.

Huisverbod
Het huisverbod is bedoeld om huiselijk geweld verder terug te dringen. Het huisverbod houdt in dat een pleger van huiselijk geweld in beginsel tien dagen zijn of haar woning niet meer in mag en in die periode ook geen contact mag opnemen met de partner of de kinderen. De maatregel biedt de mogelijkheid om in een noodsituatie te voorzien in een afkoelingsperiode waarbinnen de nodige hulpverlening op gang kan worden gebracht en escalatie kan worden voorkomen. Het huisverbod kan ook worden opgelegd bij kindermishandeling of een ernstig vermoeden daarvan. Het huisverbod wordt in de vorm van een beschikking uitgereikt door de burgemeester of door de politie indien zij daartoe wordt gemandateerd. De burgemeester kan afhankelijk van de situatie het huisverbod verlengen tot maximaal vier weken. Een uithuis geplaatste die zich niet aan het huisverbod houdt, kan maximaal twee jaar gevangenisstraf krijgen of een taakstraf. De uithuis geplaatste heeft de mogelijkheid om tegen het huisverbod in beroep te gaan bij de bestuursrechter.

Voor meer informatie over het huisverbod, kijk op www.huisverbod.nl. (2010074321)

Mannen aangehouden

Enschede

Op dinsdag 17 augustus, omstreeks 13.30 uur kwam er een melding binnen dat twee mannen ruzie hadden bij het Ei van Co. Een van de mannen zou een groot mes bij zich hebben en hiermee de andere man bedreigen. Een van de mannen, een 28-jarige man uit Nordhorn, is even later aangehouden op de Nijverheidsstraat vanwege het in bezit hebben van drugs. De man is overgebracht naar het politiebureau, waar hij is ingesloten en in verzekering is gegaan. De andere man, een 26-jarige man uit Enschede, is even later aangehouden i.v.m. geuite bedreigingen tegen de man uit Nordhorn. Hij is ook overgebracht naar het politiebureau, waar hij is ingesloten en in verzekering is gegaan. (2010074202/2010074200)

Man met mes aangehouden
Enschede
Een 23-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats is dinsdag 17 augustus aangehouden, omdat hij met een mes op het station in Enschede liep.

Rond 15.30 uur kwam er een melding binnen van beveiligingsmedewerkers van het station. Ze hadden gezien dat de man met een mes in de hand het station in liep. Agenten hadden een goed signalement van hem gekregen. Op het perron zagen ze de man staan, met het mes nog in de hand. Ze hebben hem aangehouden. Er wordt proces-verbaal opgemaakt. Het is niet duidelijk waarom de man daar met het mes liep. (2010074293)

Man aangehouden voor drugsbezit Almelo
Op dinsdag 17 augustus omstreeks 21.30 uur is een 22-jarige man uit Enschede aangehouden aan de Haven Noordzijde in Almelo. De man was in het bezit van drugs, vermoedelijk heroïne en cocaïne. De drugs zijn in beslag genomen. De man is overgebracht naar het politiebureau, waar hij is ingesloten en in verzekering is gesteld. (2010074361)

Aanhouding man
Almelo
Een 37-jarige man uit Laaber, Duitsland is dinsdag 17 augustus aangehouden op verdenking van het overtreden van de Wet wapens en munitie. De politie kreeg rond 10.30 uur een melding, dat er een man op de Bornsestraat was gezien die mogelijk in het bezit was van een vuurwapen. De man had zijn auto geparkeerd en was een winkel in gelopen. Toen de man de winkel weer uit kwam, hebben agenten de man aangehouden. Hij is voor verder onderzoek in verzekering gegaan. Er is geen wapen bij de man aangetroffen. (2010074184)