Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Rotterdam, 18 augustus 2010

GIOVANNI VAN BRONCKHORST 'DOOPT' WELPJES IN BLIJDORP:

GIO EN VANNI

Vandaag heeft Giovanni van Bronckhorst de twee zeldzame Sumatraanse tijgerwelpjes uit Diergaarde Blijdorp zijn naam gegeven. Dit was een hartewens van Diergaarde Blijdorp. Omdat het twee tijgertjes betreft, gaan ze nu dus door het leven als Gio en Vanni. Hiermee zijn de welpjes zijn 'petekinderen' geworden. De naamgeving vond plaats tijdens de tweede verplichte inenting van de dieren. Giovanni mocht ook een plukje haar afnemen van zijn petekinderen voor DNA-onderzoek. Tot slot kreeg hij uit handen van de directeur van Blijdorp, Marc Damen, een abonnement, zodat hij met zijn gezin de ontwikkeling van de kleintjes het hele jaar op de voet kan volgen.

Blijdorp wilde de tijgertjes graag naar Giovanni vernoemen uit eerbetoon voor zijn bijzondere verdiensten tijdens de WK en als oud-speler van het Rotterdamse Feijenoord. Het is extra toepasselijk dat Giovanni, evenals deze Sumatraanse tijgertjes, Aziatisch bloed heeft.

Na de 'doop' door Giovanni en het prikje werden de welpjes samen met hun moeder Alia de Tijgerkreek ingelaten. Ondanks de regen, verkenden ze stoer het hele verblijf, inclusief de natte rivierbedding. Met de prachtig beplante Tijgerkreek in Blijdorp is het net of ze in het oerwoud van Sumatra op ontdekkingstocht gingen!

Het is alweer acht jaar geleden dat er in Blijdorp tijgertjes geboren werden, dus de Diergaarde is erg in haar nopjes met de twee kleine tijgertjes. Niet in de laatste plaats omdat de Sumatraanse tijger met uitsterven wordt bedreigd. Er leven op Sumatra nog maar een paar honderd van deze prachtige katten. De fok in dierentuinen is dan ook van groot belang; het Europese fokprogramma (EEP) voor de Sumatraanse tijger wordt in Londen gecoördineerd.

foto's rechtenvrij beschikbaar o.v.v. Blijdorp/RobDoolaard

fotobijschriften:

foto 1: Giovanni van Bronckhorst en verzorger Stefan Timmermans met de zojuist ingeente tijgerwelp. Het welpje, Giovanni's 'petekind,' is naar hem vernoemd en gaat nu als Gio door het leven. Zijn broertje heet Vanni.

foto 2: Giovanni van Bronckhorst neem wat haar af bij een van zijn petekinderen, tijgerwelpje Vanni, onder begeleiding van verzorger Stefan Timmermans. Het andere welpje heet nu Gio.