Politie Hollands Midden

Leiden - Drie personen aangehouden na mishandeling verschillende agenten

Leiden, 18-08-2010 o De politie heeft op dinsdag 17 augustus omstreeks 21.15 uur een 48-jarige man en een 15-jarig meisje uit Leiden aangehouden aan de Lage Morsweg nadat zij geweld hadden gebruikt tegen agenten. In relatie met deze zaak werd op woensdag 18 augustus omstreeks 08.10 uur ook een 20-jarige man uit Leiden aangehouden.

Een agent zag op dinsdag 17 augustus omstreeks 21.45 uur over de Morsweg een snorfiets rijden waarvan de kentekenplaat half afgebroken was. De 15-jarige bestuurster werd op de Lage Morsweg staande gehouden en de agent vroeg om haar rijbewijs. Deze bleek zij niet te hebben. De agent schreef vervolgens een bekeuring voor haar uit, terwijl ondertussen de 20-jarige man de agent beledigde en hem bedreigde. De agent voelde zich door de uitingen van de man bedreigd en vroeg om assistentie. Meerdere agenten kwam naar de Lage Morsweg en de man werd aangehouden. De 20-jarige man verzette zich tegen de aanhouding en stuurde zijn honden op de politie af. Eén agent werd toen gebeten.

De vader van de 20-jarige man belemmerde het werk van de politie door een agent te slaan. Hij werd vervolgens aangehouden. Bij deze aanhouding schopte het 15-jarige meisje een agent in zijn rug. Hierna werd zij ook aangehouden. De 20-jarige man was ondertussen weggerend maar werd de volgende ochtend alsnog aangehouden. In totaal hebben vier agenten aangifte gedaan, drie inzake mishandeling en één voor het ophitsen van een hond tegen hem. De politie doet verder onderzoek naar de zaak.