Politie Amsterdam-Amstelland

Man neergeschoten in Amsterdam Zuid

Een 48-jarige Brit is dinsdagavond 17 augustus neergeschoten in een broodjeszaak aan de Rooseveltlaan in Amsterdam-Zuid. De man is met meerdere schotwonden zwaargewond overgebracht naar een ziekenhuis.

Gevlucht op motor
Rond kwart over negen kwam een man de zaak binnen. Hij schoot meerdere keren op het slachtoffer. Direct daarna stapte de schutter bij een andere man achterop een motor en zijn beiden weggereden in de richting van de RAI. De politie heeft uitgebreid technisch- en buurtonderzoek gedaan. Het slachtoffer is in Nederland geen bekende van de politie.

Getuigen gezocht
Op dit moment lijkt het erop dat het gaat om een op zichzelf staand incident. De recherche van district Zuid is op zoek naar getuigen. Naast informatie over het incident wil de politie graag spreken met mensen die meer weten over de vluchtroute van de motor en waar de motor nu is. Inmiddels is gebleken dat de motor rondreed met een gestolen kentekenplaat. Het gaat om een motor met het kenteken MN-PX-55.

Een ieder kan contact opnemen met de recherche op het nummer 020-559 2400 of via Meld Misdaad Anoniem op het nummer 0800-7000.


____________________