Voorbereidingen nieuwe oer-hollandse musical Petticoat in volle gang

18/08/2010 13:57

Joop van den Ende Theaterproducties

Veurberaaidens nije oer-Hollandse musical Petticoat goud op glee!

Vandaag gaf de cast van Petticoat een muzikaal optreden in repetitieruimte Focus in Amsterdam om Nederland alvast warm te maken voor de nieuwe productie van Joop van den Ende Theaterproducties, die vanaf 18 september te zien is in de 14 grootste theaters in Nederland. De cast bracht op een eigentijdse manier de nummers 'Jij', 'Er moet toch meer zijn' en 'Simpel als wat' ten gehore, gecomponeerd door Henny Vrienten. Daarnaast vertelden de creatives André Breedland en Anthony van Laast en de hoofdrolspelers Chantal Janzen en Freek Bartels over het ontstaan van deze nieuwe musical die speciaal voor Chantal is geschreven. Met het aansnijden van de Petticoat-taart werd de dag op een traditionele en toepasselijke wijze afgesloten.

Petticoat speelt zich af in de jaren '50 en vertelt het verhaal van het Groningse plattelandsmeisje Pattie dat erover droomt om wereldberoemd te worden. Ze springt in het diepe en vertrekt naar de grote stad Amsterdam waar niets blijkt te zijn zoals ze het zich voorstelt. Pattie moet met vallen en opstaan ontdekken hoe ze eindelijk de 'tegenwind' kan trotseren. Want het maakt niet uit hoe je je droom waarmaakt, als je maar blijft luisteren naar je eigen hart. De hoofdrollen van Petticoat zijn: Chantal Janzen (Patricia 'Pattie' Hunt), Freek Bartels (Rogier van Rooden), Hajo Bruins (Jelle Jagersma), Marjolijn Touw (Mevrouw van Rooden), Kees Boot (Fred Wieger), Mike Weerts (Willem van Rooden) en Roon Staal (Peter Koot).

Petticoat is de nieuwe oorspronkelijk Nederlandse musical van de makers van Ciske de Rat en staat garant voor een heerlijke avond genieten met een lach en een traan. Deze musical van nu over het Nederland van toen zal vanaf 18 september te zien zijn in de 14 grootste theaters in Nederland en beleeft haar wereldpremière op 3 oktober in Koninklijk Theater Carré.

De muziek is van Henny Vrienten, script en liedteksten van André Breedland, choreografie van Anthony van Laast, co-scriptontwikkeling van Maurice Wijnen en de regie is in handen van Paul Eenens.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.musicals.nl


Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie/