Politie Zuid-Holland-Zuid


Voortgang onderzoek mishandeling op rijksweg A27

Politie nog steeds dringend op zoek naar getuigen van aanrijding die voorafging aan mishandeling

Hoogblokland, 18-08-2010

In het onderzoek naar de mishandeling op de rijksweg A27, die op 14 augustus j.l. omstreeks 21.40 uur plaatsvond tussen Meerkerk en Hoogblokland, is de politie nog steeds dringend op zoek naar getuigen van de aanrijding die daaraan voorafging.
Zeven mensen hebben zich inmiddels gemeld, zij zijn getuige geweest van de mishandeling. De politie wil vanwege de onduidelijke toedracht van het incident, graag met mensen in contact komen die getuige zijn geweest van de aanrijding.
De 32-jarige verdachte uit Zwijndrecht die in de personenauto reed, is gisteren voorgeleid aan de rechter-commissaris en in bewaring gesteld.

Incident
De aanrijding zou aanleiding zijn geweest voor de ernstige mishandeling die daarna op de rijbaan volgde tussen Meerkerk en Hoogblokland om en nabij het tankstation in de richting van Gorinchem. De auto's stopten na de aanrijding op de linkerrijbaan waarna een 32-jarige man uit Zwijndrecht de twee inzittenden van de andere auto dusdanig mishandelde met een ijzeren voorwerp dat zij met ernstig hoofdletsel moesten worden opgenomen in het ziekenhuis. De 44-jarige man is inmiddels ontslagen maar moet nog enige tijd rust houden. De 40-jarige man ligt nog steeds zwaargewond in het ziekenhuis.

Getuigen van aanrijding
De politie neemt de zaak hoog op en zet het onderzoek voort. Getuigen die iets hebben gezien van wat voorafging aan de mishandeling, worden dringend verzocht contact op te nemen met de politie Zuid-Holland-Zuid op telefoonnummer 0900-8844. U kunt dan vragen naar de recherche in Gorinchem.