Politie Zaanstreek-waterland


Moord in Zaandam nadert oplossing

Zaandam, 18-08-2010 o Op woendag 18 augustus is een verdachte aangehouden in het onderzoek naar de moord op een 32-jarige Zaandammer op 14 februari van dit jaar.

De 39-jarige J.L., - voorheen woonachtig in Zaandam - die wordt verdacht van betrokkenheid bij deze moord, is op Schiphol aangehouden op het moment dat hij wilde uitreizen naar Curaçao. Na de aanhouding heeft de politie op meerdere plaatsen woningen doorzocht. Het politieteam heeft sterke aanwijzingen dat met deze aanhouding een belangrijke stap is gezet in de oplossing van dit onderzoek.

Het slachtoffer werd in de Indigostraat in Zaandam neergeschoten toen hij 's avonds uit zijn auto stapte en is vlak daarna in het ziekenhuis overleden. Het slachtoffer werd vermoedelijk vermoord omdat hij Zaandammers afperste die in de verdovende middelenhandel zaten. Eerder werden in dit onderzoek al drie mannen aangehouden, maar zij zijn inmiddels heengezonden.

De politie zet het onderzoek voort en wil graag in contact komen met mensen die over infomatie beschikken en nog geen getuigenverklaring hebben afgelegd. Zij kunnen contact opnemen met de Centrale Recherche van de politie Zaanstreek-Waterland via 0900- 8844.