Politie Haaglanden


Persberichten 18 augustus

Haaglanden, 18-08-2010

Vader en dochtertje komen om bij brand
Delfgauw - Bij een brand in een woning aan de Laan der Zeven Linden zijn woensdag 18 augustus een 37-jarige man uit Delfgauw en zijn 3-jarige dochtertje om het leven gekomen. Omstreeks 03.15 uur kregen de hulpdiensten de melding dat er in een galerijwoning aan de Laan der Zeven Linden brand zou woeden. In de woning trof de brandweer de levenloze lichamen van de vader en het meisje aan. De moeder van het kind had zichzelf op tijd in veiligheid weten te brengen en is opgevangen op het politiebureau. Acht woningen werden tijdelijk ontruimd en getuigen werd slachtofferhulp aangeboden. De technische recherche verricht momenteel een uitgebreid sporenonderzoek in en om de woning om vast te stellen hoe de brand is ontstaan. Ook onderzoekt de politie of er relationele problemen ten grondslag liggen aan dit drama.

Vermiste Elisa Jansen terecht
Den Haag - De vermiste 14-jarige Elisa Jansen is terecht. Het meisje meldde zich dinsdag bij het gezinsvervangend tehuis waar zij woont. Elisa is in goede gezondheid. Het is nog niet duidelijk waar zij al die tijd verbleven heeft. De politie onderzoekt de zaak.

Beroofde taxipassagier gezocht
Den Haag - De recherche van Bureau Segbroek is op zoek naar een taxipassagier die in de nacht van zaterdag 14 op zondag 15 augustus beroofd zou zijn op de Weimarstraat. Twee mannen probeerden zondag 15 augustus omstreeks 04.45 uur op de Galileistraat een 32-jarige Hagenaar te beroven. Het slachtoffer is daarbij ook geslagen door zijn belagers. Vlak na de poging tot straatroof, passeerde een taxi het slachtoffer. De passagier van de taxi vroeg aan het slachtoffer of hij soms net twee mannen had zien rennen, omdat hij zojuist bij een pinautomaat op de Weimarstraat beroofd was.
Omdat beide incidenten kort na elkaar plaatsvonden en de Galileistraat en de Weimarstraat dicht bij elkaar liggen, gaat de recherche van Bureau Segbroek er vanuit dat de twee mannen voor beide zaken verantwoordelijk zijn. De passagier van de taxi heeft echter tot op heden geen aangifte gedaan van de beroving.
Bent of kent u de passagier uit de taxi? Neemt u dan contact op met de recherche van Bureau Segbroek. Ook komt de recherche graag in contact met mensen die meer informatie hebben over de berovingen. Denkt u het onderzoek verder te kunnen helpen, neemt u dan contact op met de recherche van Bureau Segbroek via nummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met M.

Man aangehouden na bedreigen parkeerwachter
Den Haag Een 29-jarige Hagenaar die dinsdagmiddag 17 augustus rond 13.30 uur op de Ammunitiehaven een parkeerbon kreeg, ging volledig uit zijn dak en beledigde en bedreigde de betreffende parkeerwachter. Deze 34-jarige man hield de Hagenaar vervolgens aan, waarna enkele omstanders zich ermee gingen bemoeien. Gewaarschuwde politiemensen brachten de Hagenaar over naar een politiebureau. Daar bleek dat de man ook nog 233 euro aan boetes had openstaan.

Veelpleger pleegt mislukte winkeldiefstal
Den Haag Medewerkers van een supermarkt aan het Spui hielden dinsdagmorgen 17 augustus rond 08.40 uur een 51-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aan voor winkeldiefstal. De man, een bekende zeer actieve veelpleger, probeerde de winkel te verlaten zonder twee blikjes mixdrank en een bakje salade af te rekenen. Politiemensen brachten de man over naar een politiebureau. Hij wordt woensdag 18 augustus voorgeleid.

Zakkenroller op heterdaad betrapt
Den Haag Surveillerende politiemensen hielden dinsdagmiddag 17 augustus rond 12.50 uur op de Nieuwstraat een Hagenaar aan die een portemonnee had gestolen. De agenten zagen de 47-jarige Hagenaar even daarvoor met een opgevouwen plastic tasje in zijn hand een kledingzaak aan de Venestraat binnenlopen. Omdat de man bij hen als zakkenroller bekend stond, besloten de agenten de man in de gaten te houden. Binnen vijf minuten kwam de Hagenaar ietwat gehaast en scherp om zich heen kijkend weer naar buiten. In zijn hand hield hij een portemonnee die hij met de plastic tas probeerde te verhullen. Al lopend haalde de Hagenaar vervolgens geld uit de portemonnee en stopte dit los in zijn zak. Hierop hielden de agenten hem aan op de Nieuwstraat. De portemonnee bleek afkomstig van een 28-jarige Amsterdamse die haar portemonnee tijdens het passen van laarzen even uit het oog was verloren. De Hagenaar verklaarde de portemonnee te hebben gevonden op een stapel kleding.

Betrapt met gestolen parkeerkaart gehandicapten Den Haag Een 29-jarige Hagenaar merkte op 17 augustus om 21.40 uur dat je niet ongestraft een parkeerkaart van een gehandicapt medemens kunt misbruiken. Hij legde op de Dierenselaan de gestolen parkeerkaart op het dashboard van zijn auto, maar twee parkeercontroleurs trapten hier niet in en belden de politie. Agenten hielden de 29-jarige aan wegens diefstal/heling van de kaart.

Scooterrijders op de vlucht
Den Haag Politieagenten gaven op 17 augustus omstreeks 22.00 uur op de Loevesteinlaan een stopteken aan de 17-jarige bestuurder van een scooter die met een bijrijder op het fietspad reed in plaats van op de rijbaan. De scooterrijder remde af, maar draaide plotseling het Zuiderpark in. Na een achtervolging door het park en over de Leyweg, vonden de agenten de twee jongens, de scooter en twee helmen in de bosjes tussen de Dalerveenstraat en de Fluitenbergstraat. Het tweetal is aangehouden en de politie onderzoekt of er sprake is van diefstal.

Aanrijding in tunnel door epilepsie
Den Haag Een aanrijding in de Koningstunnel op 17 augustus omstreeks 18.00 uur bleek te zijn veroorzaakt door een epileptische aanval van de bestuurder van een auto. De automobilist reed de tunnelbuis in vanaf de Lekstraat in de richting van het Lange Voorhout, botste tegen de linkerbuiswand, schoot de rijbaan weer op en reed meerdere malen tegen een, in een file stilstaande, personenauto aan, die op zijn beurt weer tegen een andere auto klapte. De 59-jarige bestuurder van de auto is met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd en de twee personenautos zijn weggesleept. De politie onderzoekt de zaak.

Inbraak in woning
Den Haag / Loosduinen Bij een inbraak op dinsdag 17 augustus tussen 08.00 en 13.00 uur in een woning aan de Lisztstraat zijn diverse goederen weggenomen waaronder een televisie en een computer. De politie heeft na de melding een sms-Alertbericht verzonden, omdat het waarschijnlijk is dat getuige(n) de dader(s) met deze goederen heeft zien lopen.
Hebt u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neem dan contact op met de recherche van politiebureau Loosduinen via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Man aangehouden na oplichting caissières
Leidschendam - Een 40-jarige man uit Purmerend werd dinsdag 17 augustus aangehouden nadat hij in meerdere winkels in winkelcentrum Leidsenhage caissières had opgelicht. Een beveiliger kreeg de man omstreeks 14.10 uur in de smiezen en besloot hem te volgen. De man probeerde bij verschillende winkels iets voor een klein bedrag te kopen en rekende dat af met een biljet van 50 euro. Op het moment dat de caissière dan vroeg of hij het bedrag niet klein had, pakte hij zijn biljet terug en ging op zoek naar kleingeld. Vervolgens vertelde hij dan dat hij geen kleingeld had, maar dat hij nog wel wisselgeld moest krijgen van de 50 euro die hij net betaald had. In een aantal gevallen slaagde de man erin om op deze manier het winkelpersoneel om de tuin te leiden. Nadat de man bij meerdere winkels zijn truc had uitgeprobeerd, hield de beveiliger hem aan. Hij is ingesloten op het politiebureau. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Getuigen beroving gezocht
Wassenaar - Een nog onbekende groep jongens beroofde zondagavond 15 augustus op de Dr. Mansveltkade een 44-jarige Wassenaarse van haar mobiele telefoon. De vrouw liep omstreeks 21.00 uur op de Dr. Mansveltkade en pakte haar telefoon om een gesprek te voeren. Op het moment dat zij de telefoon naar haar oor wilde brengen, werd deze met kracht uit haar hand getrokken. Door de kracht brak de trouwring van de vrouw. Ook kreeg zij een duw en kon nog net voorkomen dat zij op de grond viel. De daders waren gekleed in donkere sweaters met capuchons. Eén van de jongens had achterop zijn sweater een ruitjesmotief. De groep rende na de beroving de naastgelegen woonwijk in. De politie in Wassenaar zoekt getuigen van deze beroving. Het is goed mogelijk dat de groep ook gezien is op de kermis die even verderop gehouden werd. Bent u getuige geweest van de beroving of heeft u informatie die kan helpen de daders te traceren? Neemt u dan contact op met de recherche van Bureau Wassenaar via nummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Mannen aangehouden voor inbraak
Rijswijk Op de Generaal Spoorlaan hielden agenten woensdag 18 augustus net na middernacht drie Rijswijkers aan op verdenking van diefstal. Getuigen belden de politie toen zij zagen dat de drie mannen op de Prinses Margrietsingel aan een geparkeerde auto rommelden. Vervolgens gingen zij er in een andere auto vandoor. Agenten zetten de auto langs de kant en ontdekten dat deze vol lag met inbrekersgereedschap. Ook lag er een band in hun auto, die vermoedelijk van een andere auto gestolen was. De drie 20-jarige inzittenden werden aangehouden en ingesloten op het politiebureau.

Politie zoekt getuigen ernstige mishandeling
Delft De recherche van Bureau Delft is op zoek naar getuigen van een ernstige mishandeling op zondag 15 augustus rond 18.00 uur. Ter hoogte van een school aan de Obrechtstraat werd op dat moment een 19-jarige Delftenaar door meerdere personen geslagen en gestoken. Naast steekverwondingen in onder meer zijn zij en schouder, liep de jongen ook een gebroken arm op.
De jongen was samen met een paar vrienden en kreeg op de Aart van der Leeuwlaan ruzie met een andere groep jongeren, die op dat moment bij de tramhalte zat. De twee groepen jongeren liepen al ruziënd in de richting van de school, waar het uiteindelijk tot een confrontatie kwam. Hierbij kreeg de groep jongeren, die in eerste instantie bij de tramhalte zat, hulp van nog meer jongeren in een kleine, rode auto. In tegenstelling tot zijn vrienden wist het 19-jarige slachtoffer niet meer te ontkomen en werd ernstig mishandeld, onder meer met een hockeystick. Het lukte de jongen nog wel om zelf naar het ziekenhuis te gaan; na behandeling mocht hij weer naar huis.
De recherche van Bureau Delft onderzoekt de zaak en is op zoek naar getuigen. Het is goed mogelijk dat er op de (langs de Obrechtstraat gelegen) Martinus Nijhofflaan mensen hebben gelopen of gereden, die de mishandeling hebben gezien. Met hen wil de politie graag in contact komen. De politie is in het bijzonder op zoek naar een fietser, die het achtergebleven, gewonde slachtoffer nog heeft aangesproken. Het gaat om een blanke man. Het slachtoffer was op dat moment echter dusdanig verward, dat hij niet of nauwelijks heeft gereageerd en is weggelopen. Ook mensen die de rode auto hebben zien (weg)rijden, worden dringend verzocht om contact op te nemen op telefoonnummer 0900-8844.

Snelheidscontrole
Zoetermeer - De politie controleerde dinsdag 17 augustus tussen 08.00 uur en 15.10 uur op de Afrikaweg de snelheid van passerende weggebruikers. In totaal werden 2808 voertuigen gecontroleerd, van hen kunnen 445 bestuurders een proces-verbaal tegemoet zien. De hoogst gemeten snelheid was 87 km/uur, waar 50 km/uur is toegestaan.

Geen gordel en geen rijbewijs
Zoetermeer - Een 33-jarige Rotterdammer liep dinsdag 17 augustus tegen de lamp toen hij vergeten was zijn autogordel om te doen. Surveillerende agenten zagen de man omstreeks 13.20 uur zonder gordel om rijden op de Planbaan. Zij besloten de man te laten stoppen om hem hiervoor te bekeuren. Tijdens de controle van zijn persoonsgegevens bleek de man geen geldig rijbewijs te hebben. Hij kreeg voor beide feiten een proces-verbaal.