Landschap Noord-Holland

Persbericht

Heiloo, 9 augustus 2010

Waterbeestjes vangen in de duinen bij Den Helder
Een leuke vakantie-activiteit voor kinderen van 6 tot 12 jaar

De gidsen van Landschap Noord-Holland staan op woensdag 18 augustus van 13.30-16.00 uur klaar met schepnetjes en potjes voor jou en je vriendjes en vriendinnetjes. We gaan naar de Grafelijkheidsduinen voor een leuke klus. We zoeken poelen op in de duinen en gaan lekker scheppen. En dan maar kijken wat jij en alle andere kinderen vangen. De vangsten worden in een loeppotje gedaan, zodat jullie alles rustig kunnen bekijken.

De vorige keer zagen we salamanders, watermijten, wantsen en bootsmannetjes. Enge dieren? Je gaat er vast anders over denken als je wat meer van deze bijzondere dieren af weet. Misschien komen we onderweg wel een hagedis tegen. En het wemelt van de jonge padjes die zich mooi laten bekijken. Deze excursie is speciaal geschikt voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Uiteraard mogen er volwassenen als begeleider mee. Let op: Er kunnen maar 20 kinderen mee en vol is vol.

Zin om mee te gaan? Aanmelden is gewenst en kan via tel. 0223-612555 of per mail aan info@deheldersevallei.nl onder vermelding van uw naam en tel.nr, evt.Beschermersnummer, datum en naam van de excursie en het aantal deelnemers. Eventueel kunt u ook ter plaatse aansluiten. De kosten bedragen ¤ 6,50, Beschermers van Landschap Noord-Holland en de Helderse Vallei betalen ¤ 3,50 en kinderen tot 12 jaar ¤ 2,50. We vertrekken vanaf de parkeerplaats van fort Kijkduin, Admiraal Verhuellplein 1, 1783 AX Den Helder. Meer informatie op www.landschapnoordholland.nl. Alle buitenactiviteiten in Noord-Holland staan op www.natuurwegwijzer.nl