Gemeente Soest

Inloopavond bestemmingsplan 'Soest Midden en Zuid' op 18 augustus

13 augustus 2010

Inwoners van Soest en andere belanghebbenden zijn woensdagavond 18 augustus van harte welkom tijdens een informatieve inloopavond over het voorontwerp bestemmingsplan 'Soest Midden en Zuid'. De avond begint om 19.30 uur en vindt plaats in het gemeentehuis aan het Raadhuisplein.

De gemeente Soest is druk bezig met het `Plan van Aanval actualisering bestemmingsplannen'. Het doel van dit plan is om voor 2014 tien actuele, digitale bestemmingsplannen te hebben. Daarvoor moeten de bestaande 64 bestemmingsplannen worden geactualiseerd en samengevoegd.

Plangebied `Soest Midden en Zuid'

Eén van de nieuwe bestemmingsplannen is `Soest Midden en Zuid'. Dit plan bevat de wijken Kerkebuurt, Soest Zuid en Soest Midden. Het plangebied kan grofweg in twee delen worden gesplitst: de woonwijk Soest Zuid en het meer gemengde gebied Soest Midden. Het plan zorgt voor een actuele bestemmingsplanregeling en het biedt ruimte voor de (toekomstige) ontwikkelingen.

Overwegend behoudend

Het plan heeft een overwegend consoliderend karakter. Dat betekent dat de nu aanwezige functies zoveel mogelijk worden behouden. Voor elf gebieden staat het plan een toekomstige wijziging van de bestemming toe.

Inzage en inspraak tot en met 15 september

Belangstellenden kunnen het bestemmingsplan inzien op het gemeentehuis en op deze site. Van 5 augustus tot en met 15 september kan iedereen met een inspraakreactie reageren op het plan.

Procedure

Bij het opstellen van een nieuw bestemmingsplan maakt de gemeente eerst een voorontwerp. Iedereen kan dan met een inspraakreactie reageren op het voorontwerp bestemmingsplan. Op basis van de inspraakreacties wordt gekeken of het voorontwerp moet worden aangepast. De mogelijk aangepaste versie wordt vervolgens als ontwerp bestemmingsplan ter inzage gelegd. Tegen het ontwerpbestemmingsplan kunnen mensen een zienswijze indienen bij de gemeenteraad. Op basis van die zienswijzen, wordt besloten of het ontwerp bestemmingsplan verder moet worden aangepast. Daarna neemt de gemeenteraad een besluit over vaststelling van het bestemmingsplan. Tot slot kunnen degenen die bij de gemeenteraad een zienswijze hebben ingediend, eventueel nog in beroep gaan bij de Raad van State.