Gemeente Sluis


17/08/10 - Opnames politieserie Aspe in Sluis

Sluis is woensdag 18 augustus a.s. het decor van de Belgische politieserie Aspe. Productiehuis Skyline Entertainment maakt opnames voor één van de afleveringen uit de zevende serie die in 2011 bij de VTM wordt uitgezonden.

Aspe is een reeks van Vlaamse televisiefilms naar het werk van misdaadauteur Pieter Aspe. De serie speelt zich af in Brugge. De schoonheid van de stad staat in contrast tot de dingen die er gebeuren. Hoofdinspecteur Pieter van In en zijn team staan voor een moeilijke opgave: misdaden oplossen.

Volgens het script van één van de nieuwe afleveringen wordt een crewlid van een Nederlandse televisieploeg in Brugge vermoord. De moeder van het slachtoffer wordt thuis geïnformeerd over het lot van haar dochter. In het kader van het onderzoek vindt tevens huiszoeking plaats in Nederland. Deze opnames worden gemaakt in Sluis. De scene over de huiszoeking wordt gefilmd tussen 8.00 en 10.00 uur aan de Kaai (zuidzijde). De scene met de "moeder" wordt opgenomen in de J.H. van Dalestraat van 10.00 tot 18.00 uur. Aan de opnames wordt medewerking verleend door de bewoners van de betreffende panden, politie Zeeland en de gemeente Sluis.

Tijdens de televisieopnames worden de Kaai en de J.H. van Dalestraat afgesloten voor het verkeer. De omwonenden zijn hierover door Skyline Entertainment geïnformeerd.