Ingezonden persbericht


Persbericht

Maarsbergen, 18 augustus 2010

Giovanni van Bronckhorst analist
bij Eredivisie Live

Giovanni van Bronckhorst maakt per direct deel uit van de vaste kern analisten bij Eredivisie Live. Hij zal dit seizoen regelmatig zijn opwachting maken op de voetbalzender. Vorige week maakte Eredivisie Live al bekend dat ook Patrick Kluivert deel uitmaakt van de vaste bezetting. Het team Eredivisie Live analisten bestaat nu uit Jan van Halst, Jaap Stam, Guus Hiddink, Erwin Koeman, Patrick Kluivert en Giovanni van Bronckhorst.

Giovanni van Bronckhorst
Na het recente WK in Zuid-Afrika beëindigde Giovanni van Bronckhorst zijn actieve loopbaan als voetballer. Gedurende zijn imposante carrière kwam hij uit voor RKC Waalwijk, Feyenoord, Glasgow Rangers, Arsenal en FC Barcelona. Hij speelde 106 interlands voor Oranje. Na het WK werd hij benoemd tot ridder in de Orde van Oranje Nassau. Hij is tevens assistent van bondscoach Cor Pot bij Jong Oranje.

Eredivisie Live
Eredivisie Live is het eigen live voetbalkanaal van de Eredivisie Clubs. Van de clubs en voor de fans. Iedere speelronde van de Eredivisie worden hier alle wedstrijden live uitgezonden, gepresenteerd door de vaste gezichten Jan Joost van Gangelen en Humberto Tan met deskundige analyses van onder anderen Jan van Halst, Jaap Stam, Guus Hiddink, Erwin Koeman, Patrick Kluivert en Giovanni van Bronckhorst. Bovendien is er naast de uitgebreide berichtgeving rondom de Eredivisie ook doordeweeks regelmatig veel (inter)nationaal live topvoetbal te zien uit de UEFA Europa League, de KNVB Beker, de Jupiler League en de EK Kwalificatiewedstrijden van Jong Oranje. Naast het grote aantal live wedstrijden is er op Eredivisie Live ook veel extra's te zien. Alle samenvattingen uit de Eredivisie en de Jupiler League. De mooiste doelpunten, Club TV, documentaires over de grootste clubs in de wereld en het 'Eredivisie Magazine' met het laatste nieuws van en over alle clubs. Iedere zondag biedt '90 Mi nutes' een compleet overzicht van het speelweekend en beschouwen Wilfred Genee en Johan Derksen na in 'Doordekken'. Eredivisie Live is bij verscheidene TV aanbieders ook in HD beschikbaar.
---