Ingezonden persbericht

Dachser breidt logistiek draaipunt in Bratislava uit Slowaakse hoofdstad steeds belangrijker in Europees netwerk

Zevenaar, 18 augustus 2010 - Internationaal logistiek dienstverlener Dachser investeert circa elf miljoen euro in de uitbreiding van de vestiging in Bratislava. De zogenaamde Eurohub in de Slowaakse hoofdstad is een belangrijk draaipunt voor de activiteiten van Dachser in Oost-Europa. Michael Schilling, managing director European Network Management & Logistics bij Dachser en locoburgemeester dr. Vladimir Becár van Bratislava gaven gisteren het startsein voor de bouwwerkzaamheden.

Dachser besloot tot uitbreiding van de Eurohub vanwege de stijgende vraag naar intelligente logistieke oplossingen en het toenemende belang van de vestiging in Bratislava voor haar Europese netwerk. Het Duitse familiebedrijf vergroot het logistieke centrum in Bratislava met een hal van 3.400 vierkante meter, bedoeld voor de distributie van industriële goederen. Deze nieuwe faciliteit wordt zowel gebruikt voor de lokale activiteiten als voor internationale distributie. Daarnaast start de bouw van een kantoor van 1.800 vierkante meter. De uitbreiding moet in het eerste kwartaal van volgend jaar klaar zijn. Later wordt de vestiging in Bratislava verder vergroot met een opslagruimte van 13.500 palletplaatsen. Het terrein in de Slowaakse hoofdstad beslaat in totaal 64.000 vierkante meter.

"Als een van de drie Eurohubs van Dachser heeft Bratislava een belangrijke rol in ons Europese netwerk," zegt Michael Schilling, managing director European Network Management & Logistics bij Dachser. "Met deze uitbreiding zijn we klaar voor toekomstige uitdagingen."

Netwerk Oost-Europa
Dachser vergrootte eerder dit jaar het aantal bestemmingen in Oost-Europa vanuit Bratislava met een fors aantal landen. Met ingang van dit voorjaar worden Bulgarije, Slovenië, Kroatië, Bosnië-Herzegovina en Servië vanuit de Slowaakse hoofdstad bediend. De Eurohub verbond al Duitsland, Italië, Oostenrijk, Polen, Tsjechië, Hongarije en Slowakije met elkaar door dagelijkse lijndiensten. Met de toevoeging van Bulgarije, Slovenië, Kroatië, Bosnië-Herzegovina en Servië komt het totaal aantal bestemmingen vanuit Bratislava op twaalf.

Nieuwe Eurohub in Frankrijk
Dachser is verder onlangs in Frankrijk gestart met de bouw van een nieuwe Eurohub in Clermond-Ferrand. Op 6 juli 2010 werd het startschot gegeven voor de bouw van het derde Europese draaipunt van de logistiek dienstverlener. De nieuwe Eurohub wordt gebouwd op een terrein van 60.600 vierkante meter. Dachser creëert met het logistieke centrum honderd nieuwe banen in de regio. De Eurohub in Frankrijk moet volgend jaar zomer operationeel zijn. Dachser groeit ook in Nederland. Begin dit jaar ging de nieuwe luchtvrachtvestiging op Schiphol open. Daarnaast werd de vestiging in Waddinxveen uitgebreid van 8.000 tot 22.000 vierkante meter.

Over Dachser
Dachser Netherlands BV is onderdeel van het in 1930 opgerichte familiebedrijf Dachser GmbH & Co.KG. Als toonaangevend logistiek dienstverlener in Europa staat Dachser garant voor 'Intelligent Logistics': innovatieve oplossingen, efficiëntie en slim gebruik van technologie. Het pan-Europese Dachser-netwerk omvat 161 eigen vestigingen aangevuld met 135 Air & Sea Logistics-locaties wereldwijd. Door het wereldwijde netwerk beschikt Dachser over de noodzakelijke infrastructuur om betrouwbare en veeleisende logistieke diensten te kunnen aanbieden. In totaal zijn er 17.500 medewerkers werkzaam. In 2009 werd een bruto-omzet gerealiseerd van 3,2 miljard euro. Dachser Netherlands BV maakt voor de distributie in Nederland gebruik van vijf eigen vestigingen, het hoofdkantoor staat in Zevenaar. In Nederland telt Dachser ongeveer 270 medewerkers. Meer informatie: http://www.dachser.nl/.



Ingezonden persbericht