Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

PvdA maakt zich ernstige zorgen om zwerfjongeren
PvdA-raadslid Fatima Talbi: "Rotterdam moet deze jongeren voldoende opvangvoorzieningen bieden."

Rotterdam, 18 augustus 2010 - Vandaag meldt RTV Rijnmond op haar website dat er in Nederland tussen de 6.000 en 12.000 zwerfjongeren zijn. Veel zwerfjongeren zijn niet verslaafd, maar dakloos geraakt door de economische crisis. De PvdA Rotterdam maakt zich ernstige zorgen om deze cijfers en stelt naar aanleiding van deze berichten schriftelijke vragen.

"In Rotterdam melden zich 25 nieuwe zwerfjongeren per week. Door de economische crisis is dit aantal enorm gegroeid," zegt PvdA-raadslid Fatima Talbi. "Het gaat steeds vaker niet om verslaafde jongeren, maar om jongeren die door de crisis in een moeilijke situatie terecht zijn gekomen. Wij maken ons hier zorgen om en vragen ons dan ook af of er in Rotterdam voldoende opvangvoorzieningen zijn voor deze zwerfjongeren."

"Voor jongeren die voorheen geen grote problemen kenden en die niet verslaafd zijn, is het dak- of thuisloos worden een enorme klap. Wij willen weten of er aan deze groep dakloze jongeren in Rotterdam genoeg aandacht wordt besteed," zegt Fatima Talbi. "Zeker met de herfst en winter op komst, moet er goed gekeken worden naar de capaciteit van de opvanglocaties. Jongeren moeten ergens terecht kunnen, wij kunnen deze zwerfjongeren niet in de kou laten staan."

Einde bericht