Politie Limburg-Noord

Herhaling Rozenmeisje levert een extra tip op


Datum: 18-08-2010
Tijd bericht: 15:19
Plaats: Grubbenvorst/Lottum

De herhaling van de uitzending van Opsporing Verzocht waar uitgebreid aandacht werd besteed aan het Rozenmeisje heeft een extra tip opgeleverd. Het onderzoeksteam in Duitsland die de zaak heeft overgenomen gaat met de informatie aan de slag. Er zijn al contacten gelegd met de Poolse autoriteiten en media. Mensen die alsnog tips of informatie over dit meisje willen melden kunnen dit doen via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Alles nog een keer op een rijtje:
Op 4 juni 1996 treffen gemeentewerkers het levenloze lichaam aan van een jonge vrouw in een bosperceel naast een zandpad dat uitkomt op de Horsterdijk nabij Lottum. Ze was vermoord en omdat haar naam onbekend bleef noemden mensen haar het Rozenmeisje, vanwege de vele rozenkwekerijen in de buurt.

In 2009 kwam er door middel van een DNA-hit opnieuw beweging in de zaak. Deze hit leidde tot een 56-jarige verdachte in het Duitse Keulen. De man werd aangehouden en later volgden nog twee andere aanhoudingen.

De politie heeft een vermoeden heeft dat ze Malgoscha of Goscha werd genoemd en ze uit Polen kwam. Ze heeft een korte tijd illegaal gewerkt in een dancing in Duitsland en de politie sluit niet uit dat ze ook in Nederland dergelijk werk heeft gedaan of contacten heeft gehad.

Haar identiteit is na 14 jaar nog steeds niet bekend. Iemand moet dit meisje kennen...

Het onbekende meisje heeft enkele opvallende kledingstukken en sieraden gedragen en heeft opvallende littekens aan haar benen en vingers, vermoedelijk van een ernstig verkeersongeval enkele jaren voor haar dood. Mogelijk dat dit bij mensen een belletje doet rinkelen.

Of bijvoorbeeld de combinatie met of interessante informatie over de aangehouden verdachten. Ook die info kan van groot belang zijn voor het onderzoek.

Tips zijn welkom via 0900-8844 en anoniem via 0800-7000, ook van Poolse mensen uiteraard, dan zal er voor een tolk worden gezorgd.