Ingezonden persbericht


Persbericht van Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen en Gezond Transport

FITSTE CHAUFFEUR VAN NEDERLAND

Ede, 18 augustus 2010 - Jeroen Gruwel is uitgeroepen tot Fitste Chauffeur van Nederland. De 28-jarige vrachtwagenchauffeur uit Bredevoort deed tijdens het Truckstarfestival mee aan een test. Zijn Body Mass Index (BMI), buikomvang en bloeddruk werden gemeten.

Van de 105 deelnemers bleek Gruwel de fitste. Hij ontving daarom dinsdag 17 augustus van Gezond Transport en het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB) een Wii sports pakket. Gruwel ontving zijn prijs bij zijn werkgever, Gebroeders Van Beek in Wehl.

Wat doet de fitste chauffeur om gezond te blijven? Gruwel wil graag fit blijven. Daarom eet hij dagelijks fruit en neemt hij zijn lunch en avondeten van huis mee. Zo voorkomt hij de verleiding van snoep en fast-food. Voor sporten heeft hij nauwelijks tijd. Dat komt omdat hij wisselende roosters heeft. De ene week werkt hij 's nachts, de week erna overdag. Genoeg slapen is daarom ook heel belangrijk.

Aandacht voor gezondheid
Uit onderzoek van TNO is gebleken dat vrachtwagenchauffeurs tot de werknemersgroep horen met de slechtste gezondheid. Gezond Transport wil daar samen met NISB verandering in brengen. Zij wil chauffeurs helpen een gezondere leefstijl aan te nemen. Dat kan bijvoorbeeld door gezonder te eten en meer te bewegen tijdens en na werktijd. Gezond Transport en NISB bereiden een project voor om in samenwerking met transportbedrijven, maar ook bijvoorbeeld wegrestaurants, te werken aan verbetering.
---

Noot voor de redactie,