Gemeente Alphen aan den Rijn

augustus open

Fietsappel in augustus open

Vanaf 19 augustus kunnen reizigers en bezoekers gratis hun fiets stallen in De Fietsappel. Deze onbewaakte fietsenstalling op het Stationsplein biedt plaats aan ongeveer 970 fietsen. In totaal kunnen straks in het stationsgebied circa 2.850 fietsen gestald worden.

Op donderdag 18 augustus opent wethouder Hans Groen in t Wout samen met architect Wytze Patijn de bijzondere fietsenstalling. Het is een gebouw van staal met meerdere verdiepingen in de vorm van een appel. Met de bouw van De Fietsappel heeft gemeente Alphen aan den Rijn een uniek stukje stadsgezicht gecreëerd, een blikvanger in het stationsgebied.

Voor het stallen van fietsen kunnen reizigers en bezoekers kiezen uit meerdere locaties. Onder het stationsplein, in De Verbinding is een bewaakte fietsenstalling, waar 1.280 fietsen gestald kunnen worden. Daarnaast zijn er twee onbewaakte fietsenstallingen: De Fietsappel (970 plaatsen) en Kerk en Zanen (600 plaatsen). De huidige stallingsplaatsen langs het perron en aan de Dwarsligger blijven nog enige tijd gehandhaafd.

© Gemeente

Alphen aan den Rijn

Stadhuisplein 1

2405 SH Alphen aan den Rijn

Tel: 14 0172

Fax: (0172) 46 55 64

gemeente@alphenaandenrijn.nl

Postbus 13, 2400 AA

Alphen aan den Rijn