Stadsdeel Amsterdam Centrum



---

SAIL 2010

5 juli 2010

Van 19 t/m 23 augustus 2010 staat Amsterdam weer in het teken van Sail: het weergaloze, vijfjaarlijkse evenement rond de meest prachtige zeilschepen. SAIL Amsterdam vindt plaats in de stadsdelen Oost, Centrum en Noord; vanaf de oostzijde van het Centraal Station tot de verbindingsdam in Zeeburg en vanaf de De Ruyterkade tot de motorwal in Noord.

SAIL Amsterdam is het grootste, gratis toegankelijke publieksevenement van Nederland. Het hart van SAIL wordt gevormd door de indrukwekkende vloot van Tall Ships, varend erfgoed, moderne schepen, marineschepen en replica's. Daarnaast vindt er een dagelijks wisselend programma plaats van allerlei culturele en sportieve activiteiten.

Het thema van 2010 is: een nautische ontmoeting tussen verleden, heden en toekomst.

Bereikbaarheid

Op 7 juni organiseerde stadsdeel Centrum een informatiebijeenkomst voor bewoners en ondernemers. Tijdens deze bijeenkomst is ook de bereikbaarheid van het gebied aan bod gekomen. Tijdens Sail zijn er verkeersvrije en -luwe gebieden ingesteld. De bewoners en medewerkers van bedrijven binnen het verkeersvrije gebied kunnen niet met gemotoriseerd verkeer bij hun woningen of bedrijven komen. Dit kan alleen tussen 01:00 tot 09:00 uur. Dit geldt tevens voor de bevoorrading van bedrijven.

In een verkeersluw gebied wordt slechts gemotoriseerd bestemmingsverkeer toegestaan. Dit zijn bewoners en werknemers met doorlaatbewijzen (zgn. raamhangers) en uiteraard de nood- en hulpdiensten. Bewoners met een parkeervergunning van Cition krijgen de ontheffing (raamhanger) toegestuurd. Dit geldt ook voor diegenen, die een parkeervergunning in een van de parkeergarages hebben.

Tramlijnen 25 en 26 blijven tijdens het evenement hun normale route rijden. Tramlijn 10 wordt ingekort.

Voor actuele informatie over bereikbaarheid van het gebied kunt u vanaf eind juli terecht op www.bereikbaar.amsterdam.nl.

Activiteiten rondom Sail 2010

In de aanloop naar en tijdens Sail zijn er tal van evenementen, exposities en andere activiteiten georganiseerd. Het gehele programma van Sail kunt u terugvinden op www.sail2010.nl/programma.

Vaarregels

Tijdens SAIL gelden aangepast nautisch vaarregels. De belangrijkste tips en vaarregels zijn:

* Het is niet toegestaan tegen de vaarrichting in te varen, te kruisen of in te halen;

* De maximale vaarsnelheid is 6 kilometer per uur;
* Roeien, zeilen en jetskiën e.d. is uitdrukkelijk verboden;
* Volg aanwijzingen van toezichthouders en verkeersleiders direct op;
* Let op aanwijzingen op de informatieborden;
* Er wordt actief gecontroleerd op stabiliteit, zeewaardigheid, orde en veiligheid op het water.

Meer tips en vaaregels zijn te vinden op de website van Dienst Binnenwaterbeheer.

Meer informatie

Meer informatie over de gevolgen van Sail voor stadsdeel Centrum kunt u lezen in 'Vraag en antwoord Sail 2010'. Staat uw vraag (of antwoord) er niet bij, dan kunt u ook contact opnemen met Ton Sluijter, coördinator Evenementen stadsdeel Centrum, via telefoonnummer 14 020.

Op deze pagina

Bereikbaarheid
Activiteiten rondom Sail 2010
Vaarregels
Meer informatie

Zie ook

Vraag en antwoord Sail 2010
Sail 2010
Website Bereikbaar Amsterdam
Website Dienst Binnenwaterbeheer
Website gemeente Amsterdam
Website stadsdeel Oost

---