Gemeente Beverwijk


Verkeersmaatregelen SAIL-IN

Donderdag 19 augustus is het Noordzeekanaal van IJmuiden naar Amsterdam het decor voor de SAIL-IN Parade. Bij de intocht van de SAIL-vloot wordt langs het Noordzeekanaal veel publiek verwacht. Om de toestroom van publiek in goede banen te leiden zijn verschillende verkeersmaatregelen in de omgeving van het Noordzeekanaal van kracht. In Beverwijk worden de volgende verkeersmaatregelen genomen. Alle maatregelen vinden plaats van 06.00 tot 18.00 uur of zoveel eerder of later als nodig is, in verband met de veiligheid van het publiek of de gewenste beschikbaarheid van calamiteitenroutes.

Afsluiting Kanaalweg
De hoofdrijbaan N246 (Kanaalweg) is van 06.00 tot ongeveer 18.00 uur afgesloten tussen de rotonde Beveland en de rotonde bij de pont Buitenhuizen. Alleen de reguliere lijndienst (bus 51) en nood- en hulpdiensten kunnen gebruik blijven maken van de N246. (Brom)fietsverkeer blijft mogelijk via de ventweg. De aanliggende woningen en bedrijven zijn met de auto via de ventweg te bereiken. Voor doorgaand verkeer tussen Beverwijk en Zaanstad wordt met borden een omleiding ingesteld via de N203 (Uitgeest - Zaanstad).

Parkeermaatregelen
Op de gemeentegrens van Beverwijk en Zaanstad is een tijdelijk parkeerterrein beschikbaar. Het terrein is te bereiken via de ventweg van de Kanaalweg. Parkeren op het terrein is gratis. Vanaf de rotonde Beveland wordt verkeer met bestemming Sail via de ventweg naar het parkeerterrein geleid. Op de ventweg tussen Beveland en Buitenhuizen wordt om deze reden eenrichtingsverkeer ingesteld voor gemotoriseerd verkeer van west naar oost. De routes worden met borden aangegeven. Inkomend verkeer vanaf de A9 en A22 wordt naar het parkeerterrein geleid. Uitgaand verkeer wordt via de rotonde bij pont Buitenhuizen, N246, N203 naar de A9 geleid. Op de ventweg van de N246 Kanaalweg geldt een stopverbod. Om de doorstroming van het verkeer te bevorderen is parkeren en stilstaan op de ventweg of in de bermen niet toegestaan. Hier wordt door gemeentelijke handhavers tegen opgetreden.

Verkeersregelaars
Op diverse locaties komen verkeersregelaars te staan. Deze bevorderen de doorstroom van het verkeer en kunnen weggebruikers aanvullende informatie verschaffen. Ze komen met name bij keuzemomenten, de wegafsluitingen en bij de toegang tot het parkeerterrein te staan.

Parkeren gehandicapten
Gehandicaptenparkeren is voor bezitters van een gehandicaptenparkeerkaart en rolstoeltaxi's mogelijk voor het pontplein Buitenhuizen. Op het parkeerterrein bij het Noordzeekanaal komen ook gehandicaptenparkeerplaatsen. Echter gezien de route vanaf dit perceel naar de dijk van het Noordzeekanaal is deze niet geschikt voor mensen die heel slecht ter been zijn. Deze worden doorgestuurd naar het pontplein Buitenhuizen. Om gebruik te maken van de gehandicaptenparkeerplaatsen moet de gehandicaptenparkeerkaart getoond kunnen worden.

Voor meer informatie over Sail 2010 en de vaarregels tijdens Sail 2010.

Maatregelen en de locaties waar bezoekers kunnen toeschouwen, vindt u op de onderstaande kaarten.

Bereikbaarheid omgeving
Bereikbaarheid toeschouwers
Verkeersmaatregelen Beverwijk

Beverwijk, 26 juli 2010