Provincie Noord-Holland

Publiek welkom aan de oevers van het Noordzeekanaal voor SAIL-IN

04 augustus 2010 -

Bij de intocht van de SAIL-vloot in Amsterdam op donderdag 19 augustus gelden in de omgeving van het Noordzeekanaal verschillende bijzondere verkeersmaatregelen.

Traditiegetrouw vormt de SAIL-IN Parade de aftrap voor SAIL Amsterdam. Diverse tall ships, marineschepen, replica's en jachten varen in colonne vanuit IJmuiden over het Noordzeekanaal naar Amsterdam. Duizenden schepen vergezellen de stoet op weg naar hun ligplaats in het IJ. Het publiek aan de oevers begroet de crews op het dek, in de masten en op de ra's.

Verkeersmaatregelen op 19 augustus
Bezoekers wordt aangeraden zoveel mogelijk de auto te laten staan en de oevers lopend, per fiets of met het openbaar vervoer te bereiken. Voor scootmobiels is het gebied ook bereikbaar. Vanuit de NS-stations Beverwijk, Zaandam en Amsterdam Sloterdijk zijn de verschillende locaties langs het Noordzeekanaal bereikbaar met de reguliere lijnbussen, die volgens de normale dienstregeling rijden. Vanaf NS-station Zaandam rijden gratis pendelbussen van en naar de Kanaaldijk.

Bezoekers die toch met de auto komen, moeten rekening houden met een beperkte parkeercapaciteit. Door middel van borden wordt op de toegangswegen aangegeven welke route bezoekers het beste kunnen volgen. Auto's worden geleid naar de aangewezen parkeerplaatsen (P). Er zal extra gecontroleerd worden op foutparkeren in de bermen.

N202 en N246 afgesloten
Verschillende toegangswegen, waaronder de N202 en N246, worden voor al het verkeer afgesloten, behalve voor het bestemmingsverkeer, de lijnbussen en de hulpdiensten. Houders van een invalidenkaart krijgen doorgang naar de plaatsen op beide oevers die voor invaliden zijn aangewezen.

Verkeersregelaars zijn aanwezig om de toestroom aan bezoekers in goede banen te leiden. Alle verkeersmaatregelen gelden op donderdag 19 en maandag 23 augustus, van 06.00 tot 18.00 uur, of langer indien noodzakelijk.