Unicef


Nationale Postcode Loterij organiseert twee concerten voor UNICEF

Jeroen van der Boom zal optreden tijdens twee concerten die de Nationale Postcode Loterij op 19 en 20 augustus voor UNICEF organiseert.

09 augustus 2010
Jeroen van der Boom

Andere optredende artiesten zijn onder andere Mariska van Kolck, Bob Fosko en Junior Songfestivalwinnaar Ralf Mackenbach. De presentatie is in handen van UNICEF-ambassadeur Nicolette van Dam.

De concerten worden tijdens SAIL 2010 in Amsterdam gehouden en draaien op beide avonden om het belang van schoon drinkwater voor de kinderen in Sierra Leone. In dit land, het armste op aarde, haalt zeker een op de vier kinderen zijn of haar vijfde verjaardag niet. Dit komt vaak door een gebrek aan veilig drinkwater en wc's. Dankzij een extra bijdrage van 1,89 miljoen euro van de Nationale Postcode Loterij kan UNICEF zorgen voor voorzieningen voor schoon water en sanitair.

Grote indruk

Jeroen van der Boom is op 19 en 20 augustus de hoofdartiest. Hij is in juni van dit jaar samen met zijn vriendin Dany naar Sierra Leone geweest om het werk van UNICEF te bekijken. De reis maakte grote indruk op hem: "Mensen doen hun behoefte in dezelfde rivier als waar ze drinkwater uit halen, zich wassen, hun vee uit laten drinken en doorheen rijden met de auto om naar de overkant te komen. En dan te bedenken dat dit land op nog geen zeven uur vliegen van Nederland vandaan ligt." Tijdens zijn optreden zal hij aan de hand van foto's en filmpjes laten zien hoe belangrijk schoon water en sanitaire voorzieningen zijn voor een land als Sierra Leone.

De concerten worden van 20.15 tot 22 uur gehouden op de Kop van het Java-eiland. Ze zijn voor de bezoekers van SAIL gratis toegankelijk.