Gemeente Castricum

CityCamp Castricum

Welke Castricummer schenkt een kopje koffie voor een reiziger? Biedt zijn tuin aan als kampeerplek? Geeft een rondleiding door het dorp? Of kan koken als de beste? CityCamp Castricum is op zoek naar hun bijdrage!

Wie heeft er niet eens van gedroomd te kamperen midden in de stad in het openbare groen, in een park of zelfs in de prachtige tuin bij de buren. Van 19 t/m 29 augustus is het mogelijk in Castricum. Wel onder de voorwaarde dat er voldoende plekken ruimhartig beschikbaar worden gesteld. CityCamp Castricum zoekt niet alleen de kampeerplekken, maar ook de locale voorzieningen in de nabije omgeving die nodig zijn voor de gasten. Variërend van een douche en een kopje koffie in de ochtend, tot een muziekoptreden of verhalenverteller in de avond.

Â

Deze camping is geen enclave in de bossen, maar is verweven met het leven in het dorp. CityCamp Castricum legt verrassende verbindingen tussen mensen, knoopt bestaande activiteiten op onverwachte manieren aan elkaar en creëert nieuwe verhalen.

Kunstenaar Sabrina Lindemann is in samenwerking met DUS architects en grafisch Studio DUEL de initiatiefnemer achter CityCamp Castricum, een kunstproject dat onderdeel is van de beeldende kunstmanifestatie Noord-Holland-Biënnale 2010, waarbij de kuststreek van de Noordzee en het IJsselmeer centraal staan.

Â

In Castricum gaat Lindemann binnenkort een leeg winkelpand betrekken in de binnenstad. Deze fungeert eerst als productieplek, later als receptie van de camping en vanaf 11 september als openbare presentatieruimte, waar ook gesprekken gevoerd worden en een debat gehouden zal worden. Hier kunnen inwoners van Castricum informatie inwinnen over CityCamp Castricum, hun kampeerplek aanbieden en een mogelijke bijdrage opgeven.

Â

Aanmelden van bijdragen en aanbieden van kampeerplekken kan nu al door middel van onderstaande speciale aanmeldbon of door een e-mailbericht te sturen aan info@optrektransvaal.nl

Â


* aanmeldformulier.pdf (586,73 KB)

Noord-Holland Biënnale 2010 van start