Talis


Stichting Wij staan voor de Wijk bestaat 2 jaar.

Talis, N.E.C., DAR, ROC Nijmegen, Breng (voorheen Novio) en de gemeente Nijmegen, hebben vandaag precies twee jaar geleden de stichting Wij staan voor de wijk opgericht.

Sinds kort is ook Menzis als nieuwe partner ingestapt. Wij staan voor de wijk heeft de afgelopen twee jaar een succesvol programma ontwikkeld van tientallen projecten in verschillende wijken in Nijmegen en Wijchen. Bijvoorbeeld de N.E.C. Buurtbattle, de Opfleurdag, Playing for Succes en de Beweegtuin voor senioren.

Wat doet de stichting

De focus van Wij staan voor de Wijk is sport, gezondheid en veiligheid. De stichting is al twee jaar een succesvolle samenwerking tussen topsport, bedrijfsleven, onderwijs, zorginstellingen, overheid, vrijwilligers en Talis voor het verbeteren van leefbaarheid in wijken. De partners zoeken bij elk project samenwerking met andere partijen en bewoners in de wijk. Wij staan voor de wijk is er bijvoorbeeld voor kinderen die geen geld hebben om lid te worden van een sportclub en voor kinderen met overgewicht. Ze stimuleert ontmoeting en bewegen bij senioren. Ze leert kinderen en jongeren over andere culturen en religies. Ze ruimt op, poetst en klust samen met bewoners in de wijk.

Talis staat voor de wijk

In een goede buurt voelen bewoners zich prettiger en zijn ze meer betrokken met elkaar. Daarom wil Talis haar huurders meer bieden dan alleen een dak boven hun hoofd. De woonomgeving moet veilig en prettig zijn. Daar moeten de bewoners zelf aan bijdragen, maar Talis helpt hen op weg. Sport, bewegen en gezondheid boeit. Het zorgt voor contact, ontspanning en plezier. Alle projecten vanuit Wij staan voor de wijk hebben deze elementen in zich. En dit draagt weer bij aan een fijne woonomgeving. Vrijwel altijd gaat een goed projectidee verder dan alleen de kennis die Talis in huis heeft. Vanuit de stichting waar meerdere partners hun krachten bundelen, gaat dit het best. Talis initieert projecten en heeft zo ook een verbindende rol als het gaat om leefbaarheid. Als het aan Talis komen er de komende jaren nog tal van mooie projecten.