Provincie Utrecht

Start inspraak ontsluiting Houten

Op 17 augustus 2010 hebben Gedeputeerde Staten van Utrecht de Notitie Reikwijdte en Detailniveau ( NRD) voor de ontsluiting van Houten vastgesteld. Vanaf 19 augustus tot en met 29 september ligt de NRD ter inzage en kan iedereen zienswijzen indienen.

Tweeledig onderzoek

De NRD die nu is vastgesteld en ter inzage komt te liggen, bestaat uit twee delen. In het ene deel wordt onderzocht of het Rijsbruggerwegtracé ook de voorkeur heeft als rekening wordt gehouden met de ontwikkelingen rond Planstudie Ring Utrecht. In het andere deel, dat gelijktijdig wordt uitgevoerd, worden de milieueffecten van het Rijsbruggerwegtracé inzichtelijk gemaakt. Voor een dergelijk plan moet een milieueffectrapport ( MER) worden opgesteld. De NRD is een verplicht onderdeel van de MER-procedure.

Inpassingsplan en besluit MER

Tegen de NRD kunnen zienswijzen worden ingediend. De ingediende zienswijzen worden betrokken bij het op te stellen MER. Het concept- MER wordt gelijktijdig met het voorontwerp inpassingsplan ter inzage gelegd (voorjaar 2011). Op deze stukken kan wederom een ieder reageren. De ingekomen reacties worden meegenomen in het nog op te stellen ontwerp inpassingsplan met bijbehorende MER. Naar verwachting worden het ontwerp inpassingsplan met bijbehorende MER in juni/juli 2011 ter inzage gelegd.

Terinzagelegging

De NRD ligt vanaf donderdag 19 augustus 2010 tot en met woensdag 29 september 2010 tijdens kantooruren ter inzage:

* in de bibliotheek van het Provinciehuis Rijnsweerd, Pythagoraslaan 101 in Utrecht;

* gemeentehuis van Houten, Onderdoor 25 in Houten;
* gemeentehuis van Bunnik, Singelpark 1 in Odijk.

De NRD is ook te vinden op http://www.provincie-utrecht.nl/.

Zienswijzen

Gedurende de termijn van de terinzagelegging kan iedereen schriftelijk dan wel mondeling zienswijzen tegen het NRD bekendmaken. Deze kunt u richten aan Gedeputeerde Staten van Utrecht, t.a.v. de heer Scheffe, Postbus 80300, 3500 TH Utrecht. Mondeling: 030 - 258 34 71.