Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Ter Haak Group faciliteert Havenfestival IJmuiden en SAIL 2010

Amsterdam, 16 augustus 2010 - Sail zorgt bij de Ter Haak Group eens in de vijf jaar voor een koortsachtige, opgewonden sfeer. Het evenement is voor de medewerkers van het multimodale havenbedrijf een onbetwist hoogtepunt en dat merk je: iedereen doet met plezier een stapje extra om het nautische evenement tot een groot succes te maken. Zo zal de Ter Haak Group ook voor Sail 2010 én het Havenfestival IJmuiden (ook één van Ter Haak's 'kindjes') alles uit de kast halen.

Amsterdam staat van 19 tot en met 23 augustus volledig in het teken van SAIL Amsterdam. Voorafgaand aan SAIL vond dit weekend in IJmuiden het jaarlijkse Havenfestival plaats. PreSail IJmuiden zal op 18 augustus de opmaat zijn naar de parade op het Noordzeekanaal, waaraan meer dan 600 schepen deelnemen. De Ter Haak Group is sponsor van beide nautische evenementen.

De Ter Haak Group stelt ruim een kilometer kade beschikbaar, waar publiek aan boord kan gaan van een traditioneel zeilschip of een authentiek motorschip. Daarmee kan men dan naar het centrum van de feestelijkheden op het water varen om de indrukwekkende Tallships te bewonderen. Deze vaartochten worden exclusief georganiseerd door het Nautisch Evenementen Bureau. Op de eigen terminals creëert Ter Haak speciaal voor Sail 60.000 m2 parkeerruimte. Container Company Amsterdam (CCA), onderdeel van de Ter Haak Group, plaatst zo'n 150 containers (opslag en koelcontainers) en cabins (accomodatie units) in het SAIL-gebied. Ze doen dienst als EHBO-post, opslagplaats voor merchandise artikelen, koelcel voor de catering of liaison (communicatiepost tussen de deelnemende schepen). Voor het Havenfestival en PreSail heeft CCA ook alle containers en cabins op het festivalterrein in de IJmuidense Vissershaven geleverd.

Over CCA
CCA houdt zich sinds 1978 bezig met de verkoop, verhuur en leasing van nieuwe en gebruikte containers. Vrijwel elk type is uit voorraad leverbaar: zee- en opslagcontainers, koel- en cabincontainers, milieu- en offshorecontainers. Bovendien produceert de eigen fabriek in Roemenië (Container Factory Iasi) nieuwe containers. Onder de merknamen HUURBOX® en KOELBOX® verhuurt CCA verschillende typen containers en reefers (koelcontainers).

CCA is als containerleverancier uitgegroeid tot een van de Europese markleiders. CCA zorgt voor wereldwijd transport van zowel volle als lege containers en heeft voorraadhoudende depots in Amsterdam, Rotterdam en Antwerpen. Tot de klanten behoren onder andere rederijen, verladers, expediteurs, transporteurs, aannemers, bouwbedrijven, verhuisbedrijven, installateurs, gemeenten, defensie, hulporganisaties, handelaren, verhuurbedrijven en particulieren.

Over de Ter Haak Group
Het Amsterdamse familiebedrijf, de Ter Haak Group, is sinds 1911 gevestigd in en rondom de Amsterdamse haven. Het concern bestaat uit een combinatie van een aantal hooggespecialiseerde havenbedrijven. Ingrediënten als moderne faciliteiten, vakmensen, een optimale bereikbaarheid, familietraditie en betrokkenheid hebben ertoe geleid dat de Ter Haak Group één van de snelst groeiende bedrijven in het Amsterdamse Havengebied is.

Einde persbericht. Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht