Politie Rotterdam Rijnmond

STEEKINCIDENT IN CAFE

AANHOUDINGEN NA STEEKINCIDENT IN CAFE

Datum publicatie: 19-08-2010 08:33

ROTTERDAM - De recherche van het district Noord heeft een onderzoek ingesteld naar een steekincident in een cafe. Aanleiding bleek de ruzie om een geldbedrag uit de gokkast.

Surveillerende agenten zagen rond zes uur een groep van ongeveer 30 mensen staan voor een café aan de Benthuizerstraat. Zij besloten poolshoogte te nemen.

Voor het cafe stond een man die een flink bloedende wond aan zijn pols had. Ambulancepersoneel kwam om hem te verzorgen.

Uit de camerabeelden en uit verklaringen van getuigen werd duidelijk dat er een ruzie was geweest om een gewonnen geldbedrag.

De gewonde man had kort daarvoor een paar honderd euro gewonnen bij een gokkast. Een man die eerder op de kast gespeeld had, vond dat hij ook recht had op een deel van de prijs.

Hier was de eerste, een 46-jarige Rotterdammer, het niet mee eens, waarna hij een mes trok. De ander, een 47-jarige Rotterdammer, pakte een bierglas en sloeg dit kapot. Hiermee ging hij de ander te lijf en raakte hem in zijn pols.

De gewonde man bloedde flink en begon te roepen dat hij een ernstige en besmettelijke bloedziekte had. Hiermee dreigde hij naar de 47-jarige Rotterdammer. Beide mannen zijn aangehouden. De 46-jarige is eerst naar een ziekenhuis gebracht voor behandeling.