Paul Parramore nieuwe voorzitter ACN

19/08/2010 08:25

Air Cargo Netherlands

Schiphol, 18 augustus 2010 - Sjoerd van Loon stopt als voorzitter van Air Cargo Netherlands (ACN). Het bestuur van ACN laat weten dat de heer Paul Parramore (voormalig COO van Rhenus Logistics) deze functie zal overnemen. De formele overdracht vindt plaats tijdens de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering van ACN op woensdag 29 september 2010 in het Auditorium van Schiphol Group.

Van Loon heeft te kennen heeft gegeven dat hij zijn taak als voorzitter van ACN niet langer op adequate wijze kan combineren met zijn nieuwe functie als CEO van IJS Global. Eerder dit jaar werd hij wereldwijd verantwoordelijk voor deze netwerkexpediteur, waarvan het hoofdkantoor recent is verplaatst van de USA naar Badhoevedorp. Terugkijkend op zes jaar als voorzitter constateert Van Loon dat "de rol van ACN voor de Nederlandse luchtvrachtindustrie essentieel is en door alle sectoren en leden actief ondersteund dient te worden. Gezien de steeds groter wordende airline allianties moet de strategie van de luchthaven en de daar actieve vrachtbedrijven steeds gericht te zijn op het waarborgen van goede nationale en internationale bereikbaarheid, optimale dienstverlening, slim toezicht en adequate beveiliging. ACN is de club die zich daar sterk voor maakt."

Het bestuur van ACN is verheugd dat Paul Parramore, die in 2006 toetrad tot het ACN bestuur, de rol van voorzitter van het bestuur wil overnemen. Parramore (58) is in 1981 begonnen bij Road Air, dat enkele jaren geleden werd overgenomen door het Duitse Rhenus. Hij is eerder in dienst geweest van luchtvrachtafhandelaar Aero Groundservices en heeft, met een onderbreking bij UPS en KLM Cargo, bijna dertig jaar leiding gegeven aan Road Air Logistics en, in de functie van Chief Operating Officer, aan de holdingmaatschappijen TMI en Rhenus Logistics. Parramore: "ACN is een absoluut unieke organisatie binnen de internationale luchtvrachtwereld, die nog verder zal groeien door het uitvoeren van het recent ontwikkelde plan van aanpak voor de komende jaren, dat de verschillende sectoren in de Nederlandse luchtvrachtwereld, zoals afhandelaren, expediteurs, enz. verder op voorsprong zal zetten ten opzichte van de concurrentie in de ons omringende landen. Het is voor mij een eer en uitdaging daar mede leiding aan te mogen gaan geven," aldus Parramore.

Het bestuur van ACN heeft er alle vertrouwen in dat haar nieuwe voorzitter op even enthousiasmerende wijze het voortouw zal nemen bij vele activiteiten van ACN, die primair gericht zijn op het versterken van de positie van de mainport Schiphol en de totale Nederlandse luchtvrachtindustrie. Daarbij gaat het vooral om het verbeteren van de efficiency en betrouwbaarheid van het overslagproces, de pluriformiteit van het aanbod van verbindingen/bestemmingen en intelligent toezicht door de overheid.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.acn.nl