VerkeersInformatieDienst


Wegen in Noord-Holland druk door Sail

19 augustus 2010, 09:30
Zoals verwacht is het donderdagochtend druk op de wegen rond Amsterdam en Velsen. Veel automobilisten zijn vroeg vertrokken richting het Noordzeekanaal om een goed plekje te bemachtigen voor de Sail-in parade.

Rond 08:30 uur was het opvallend druk op de wegen in Noord-Holland. Door Sail is het extra druk op A1, A6 en A9. Ook op de lokale wegen is het extra druk met verkeer. Op de A9 tussen Beverwijk en Badhoevedorp stond rond 09:15 uur een lange file van 13 kilometer. Automobilisten moesten rekening houden met meer dan een half uur vertraging.

De Sail-in parade met honderden Tall Ships, replica's en jachten zal rond 10:00 uur vertrekken uit IJmuiden. De boten varen in optocht over het Noordzeekanaal naar Amsterdam. Om de toestroom van het publiek in goede banen te leiden, zijn er vandaag verschillende verkeersmaatregelen van kracht. Zo worden verschillende toegangswegen, waaronder de N202 en N246, voor al het verkeer afgesloten.

Op de website van de provincie, Noord-Holland.nl is alle informatie te vinden over de bereikbaarheid van Sail. Voor de actuele situatie onderweg kunt u natuurlijk ook altijd bellen met het servicenummer van de VerkeersInformatieDienst: 0900-8855.