Ingezonden persbericht


Nestlé Professional introduceert portfolio MAGGI Biologisch

Biologische soepen en bouillons in droge vorm voor professionele keuken

Nestlé Professional introduceert een biologische productlijn: het eerste complete portfolio van droge biologische soepen en bouillons voor de professionele keuken. Zo biedt Nestlé Professional uitkomst aan bedrijven die willen inspelen op de groeiende vraag naar biologische producten. De productlijn is vanaf september verkrijgbaar onder de naam MAGGI Biologisch.

MAGGI Biologisch biedt kansen
De consument hecht een steeds groter belang aan duurzaamheid. Hierdoor stijgt de vraag naar biologische producten. Ook de overheid speelt hierin een grote rol door duurzaam inkopen sterk te stimuleren. Zo zijn cateraars bij overheidsinstellingen vanaf 2010 verplicht om minimaal 40% duurzaam in te kopen. MAGGI Biologisch voert het Europees Biologisch keurmerk, waarmee het merk voldoet aan de hoge eisen die in de richtlijnen voor duurzame inkoop worden gesteld. Ook binnen zorginstellingen en het onderwijs is er steeds meer behoefte aan biologische alternatieven. Met de lijn MAGGI Biologisch kan de professionele keuken inspelen op deze vraag.

Portfolio
Het startportfolio van MAGGI Biologisch bestaat uit drie bouillons (Rund, Kip en Groente) en zeven soepen (Tomaat, Witte Crème, Ui, Kip met noodles, Asperge, Paddenstoelen en Groente). MAGGI Biologisch biedt hiermee een gebalanceerd portfolio, met zowel kant-en-klare als basisvarianten in tien heerlijke en eerlijke smaken.

MAGGI Biologisch wordt naast het vertrouwde MAGGI soep- en bouillonassortiment in de markt gezet en bevindt zich in dezelfde prijscategorie. Vanaf september is het MAGGI Biologisch portfolio verkrijgbaar bij onder meer Deli XL en Sligro.

Over Nestlé Professional
Nestlé Professional is onderdeel van de Nestlé Groep en wereldmarktleider op het gebied van food services. Nestlé Professional heeft vestigingen in 97 landen; er werken meer dan 10.000 mensen. De onderneming levert voedingsmiddelen zoals verpakte culinaire producten, bevroren en gekoelde producten en dranken waaronder koffie, thee en chocolademelk voor de professionele markt. MAGGI maakt onderdeel uit van Nestlé. www.nestleprofessional.nl


Noot voor redacties

--