Uniek in België: HealthCity introduceert 'YOFI' jeugdfitness!!

19/08/2010 10:29

HealthCity

Vanaf nu biedt HealthCity (HC) als eerste fitnessketen in België in al haar clubs het jongerenfitnessprogramma "YOFI" aan. HealthCity neemt hiermee het maatschappelijk probleem van bewegingsarmoede en overgewicht bij jongeren zeer ernstig. Met een aantrekkelijk jeugdlidmaatschap voor jongeren tussen 12 en 15 jaar, stimuleert HC jongeren om meer te bewegen.

Na een succesvolle pilot in een aantal HC clubs, wordt jeugdfitness vanaf dit schooljaar landelijk geïntroduceerd. Het jongerenfitnessprogramma van HealthCity (YOFI, Youth Fitness) biedt een goede basis voor jongeren, die willen starten met fitness. Fitness is een goed alternatief voor verschillende balsporten. Fitness is één van de veiligste sporten vanwege de hoge kwaliteit van de faciliteiten, de professionele begeleiding en jongeren YOFI trainingsschema's, waarmee jongeren op een verantwoorde en veilige manier zelfstandig fitnessoefeningen kunnen doen. Tevens is er professionele begeleiding op de club aanwezig.

In tegenstelling tot de aanbevolen 30 minuten beweging per dag voor volwassenen, moeten kinderen zelfs 60 minuten per dag bewegen. Het blijkt dat kinderen, die tijdens het opgroeien weinig met bewegingsactiviteit in aanraking zijn gekomen, op latere leeftijd geneigd zijn minder aan sport te doen. Dit kan de nodige gezondheidsklachten tot gevolg hebben. Uit onderzoek is gebleken dat regelmatig bewegen een positief effect heeft op de gezondheid, zoals bijvoorbeeld een beter concentratievermogen, minder stress, gewichtsafname, sterker immuunsysteem, spierversterking en een zelfverzekerde uitstraling. De fitnessclub is een goede plek voor jongeren, die serieus willen sporten en hiermee aan hun conditie en gezondheid willen werken. Ook steeds meer middelbare scholen brengen hun gymles onder in de sportschool.

Al vanaf ¤ 15,- per maand kunnen jongeren terecht bij de Basic clubs. Bij de luxe All inclusive kan dit vanaf ¤ 22,50. Het YOFI lidmaatschap is bedoeld voor jongeren van 12 t.e.m. 15 jaar. De toegang op de club vindt plaats onder begeleiding van een volwassene. Dit kan een ouder zijn, maar mag ook een ander familielid zijn. Met 37 vestigingen is er altijd een HealthCity club in de buurt!

HealthCity heeft als doel om zoveel mogelijk mensen hun gezondheidsdoelen te laten bereiken. Met het nieuwe product jeugdfitness, laat HC zien dat ze tot de beste (internationale) fitnessketens behoort, door zich te blijven ontwikkelen en ook deze doelgroep de mogelijkheid te bieden om verantwoord en relatief goedkoop te sporten.

Kijk op www.healthcity.be/yofi voor meer informatie en/of overzicht van de faciliteiten per club.

- Einde bericht -

Het onderstaande is