Gemeente Middelburg

Â

Tweede stads- en dorpsomroepersconcours

Â
Stadsomroeper bij stadhuis

Voor de tweede keer in Middelburg strijden op donderdag 19 augustus vijftien stads- en dorpsomroepers voor een plek om het Nederlands kampioenschap en het kampioenschap der Lage Landen.

Stadsomroeper is een beroep vanuit de Middeleeuwen. Wanneer er belangrijk nieuws was maakte de omroeper met een welluidende stem dit op spontane, geestige wijze in de stad of dorp bekend. Tegenwoordig is een stadsomroeper niet meer noodzakelijk, maar toch is het vak niet helemaal uitgestorven. Nederland kent nog twintig omroepers, waarvan er vijftien naar Middelburg komen. De deelnemers komen uit het hele land.

Om 10.30 uur worden de stads- en dorpsomroepers ontvangen door burgemeester Koos Schouwenaar op het stadhuis aan de Markt.

Vanaf 11.30 uur kondigen de omroepers zelf hun concours aan. In vier groepen lopen de omroepers door de Langeviele, Markt, Lange Delft en Nieuwe Burg.

Om 13.30 uur promoten de omroepers Middelburg vanaf het podium op de Markt (hoek Nieuwe Burg/Lange Delft) Middelburg.

Om 15.00 uur start op het podium nog een ronde waarin de deelnemers hun eigen dorp of streek mogen promoten. Een jury zal bepalen wie zich âde stadsomroeper van Middelburg 2010â mag noemen.

Om 16.00 uur is de prijsuitreiking door wethouder Frank Streng.

âZegt het voort, zegt het voortâ

Gemeente Middelburg | Kanaalweg 3 | 4337 PA Middelburg | 0118 675000 | routebeschrijving | openingstijden | info@middelburg.nl