Politie Drenthe

Donderdag 19 augustus 2010

Provincie Drenthe, 19-08-2010

Auto op de kop in sloot

RUINEN Woensdagochtend is een 51-jarige automobilist uit Donderen met zijn auto op de kop in een sloot langs de N375 terecht gekomen. De man reed over de N375 in de richting van Meppel. Ter hoogte van de oversteek Berghuizen-Koekangerdwarsdijk maakte hij een stuurcorrectie. Hij raakte vervolgens in een slip en raakte van de weg. De brandweer moest de man uit de auto bevrijden en werd ter controle per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Meppel. De auto moest worden afgesleept.

Auto rijdt tegen een muurtje

EMMEN Woensdagmiddag is een 23-jarige automobilist uit Emmen met zijn auto via een berm tegen een afscheidingsmuurtje van een oversteekplaats gebotst. De man reed over de Veldstukken in de richting van het Kraaienveld. In een bocht verloor de man de macht over het stuur. Via de berm ramde de auto met de linkervoorzijde tegen het genoemde muurtje. De auto raakte zwaar beschadigd en het muurtje werd vernield. De automobilist raakte niet gewond en had geen alcohol gedronken.

Auto botst tegen boom

BEILEN Woensdagochtend heeft op de A28 een eenzijdig ongeval plaatsgevonden, waarbij een auto tegen een boom was gebotst. Een 76-jarige automobilist uit Assen reed samen met een 75-jarige vrouw uit Assen in een personenauto over de A28 en kwam door onbekende oorzaak op de vluchtstrook terecht. Na correctie schoot de auto de snelweg over en belandde op de middenberm. De auto kwam vervolgens tegen een boom tot stilstand. De twee inzittenden raakten gewond en werden met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis in Assen gebracht. De auto moest worden afgesleept.

Motorrijder gaat onderuit

ASSEN Woensdagochtend is op de Graswijk een 43-jarige motorrijder onderuit gegaan. De man reed op een motor over de Graswijk en maakte een manoeuvre zodat hij een afslaande auto niet zou raken. Hierdoor kwam de motorrijder ten val en gleed de motor tegen de afslaande auto. Deze auto raakte licht beschadigd en de motor moest worden afgesleept. De motorrijder werd met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Assen.

Vernieling planten en struiken

MEPPEL De politie kreeg woensdagochtend een melding binnen van een reeks vernielingen in de Jan Mankeshof. In de nacht van dinsdag op woensdag waren in genoemde straat een aantal planten en struiken vernield. Ter plekke trof de politie in de J. Mankeshof, de J. v. Goyenstraat, de F. Bolstraat, de B. v.d. Helstraat en de A. v. Ostadestraat vernielde planten en struiken aan. De politie heeft de zaak in onderzoek en vraagt aan eventuele getuigen om zich te melden via 0900 8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem 0800 7000.

Onderzoek overval tankstation overgedragen

ASSEN Het onderzoek naar een gewapende overval op zondag 25 juli op het BP tankstation aan de Balkenweg in Assen is door Politie Drenthe overgedragen aan de Koninklijke Marechaussee. Het opsporingbericht op de website van Politie is daarom verwijderd. Voor vragen over het onderzoek kan contact met de Koninklijke Marechaussee worden opgenomen via 070 4414112.

Politie houdt man aan na bedreiging

HOOGEVEEN De politie heeft woensdagmiddag een 19-jarige man uit Hoogeveen aangehouden in verband met een bedreiging. Afgelopen zaterdagmiddag had de man een aantal personen in de Albert Steenbergenstraat bedreigd met vuurwapen. Aanleiding van dit incident was een meningsverschil met een aantal omwonenden. De man zit vast op het politiebureau en de politie heeft de zaak in onderzoek.