Politie Utrecht

Persberichten Heuvelrug, 12.15 uur

Utrecht, 19-08-2010

Verdacht

VEENENDAAL De politie heeft woensdagmiddag drie personen bekeurd die zich zonder redelijk doel bevonden op andermans terrein.

Rond 12.00 uur kreeg de politie de melding dat de drie verdachten zich bevonden op en bedrijfsterrein aan de Groeneveldselaan. De agenten troffen de verdachten inderdaad op het particuliere terrein aan, maar constateerden verder geen verbrekingen aan het gebouw. De verdachten, ingezetenen van Roemenië in de leeftijd tussen 20 en 34 jaar, hadden geen goed verhaal voor hun aanwezigheid daar en kregen allen een bekeuring voor het bevinden op verboden terrein.

Fietsster geschept door auto

DRIEBERGEN-RIJSENBURG Op woensdag 18 augustus, rond 14.20 uur, vond op de Hoofdstraat een aanrijding plaats tussen een fietsster en een personenauto.

De fietsster, een 81-jarige inwoonster van Driebergen-Rijsenburg, was op de Hoofdstraat overgestoken maar zag daarbij een naderende personenauto, bestuurd door een 55-jarige inwoner van Driebergen-Rijsenburg, over het hoofd. De automobilist remde nog om een aanrijding te voorkomen maar dat lukte niet. De vrouw kwam op de motorkap van de auto terecht en viel op de grond. Het slachtoffer klaagde over pijn aan haar heup en been en werd voor nader medisch onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis.

Ook verdacht

RHENEN De politie heeft woensdagavond een 24-jarige inwoner van Rhenen aangehouden die zich verdacht gedroeg op het Abcoudehof.

Rond 19.20 uur meldden buurtbewoners dat de geheel in het zwart geklede man aan een schuurdeur rommelde en mogelijk een gereedschap bij zich had. Toen hij werd aangesproken door één van de bewoners ging de verdachte er gelijk vandoor maar kon door getuigen worden achterhaald op de Van Zwietenhof. Daar werd hij overgedragen aan de gealarmeerde agenten.

Bij onderzoek bleek dat de schuurdeur nog geheel intact was en er ook in de omgeving niets was opengebroken. Bij de verdachte werden ook geen breekwerktuigen of mogelijk gestolen goederen aangetroffen. Mogelijk waren de buurtbewoners zodanig alert dat hij geen gelegenheid heeft gehad om een inbraak te plegen.

De man, die verder niets wilde verklaren over zijn aanwezigheid daar, werd na het verhoor weer heengezonden.