KNHS

Junioren van start op EK eventing
19 augustus 2010
ekteamjunioren2010

Ermelo/ Bad Segeberg (KNHS) - In het Duitse Bad Segeberg wordt van 18 tot en met 22 augustus het Europees kampioenschap eventing voor junioren verreden. Nederland is aanwezig met zes combinaties. Stien Ullings, de moeder van amazone Pien Ullings doet verslag vanuit Duitsland.

Beste allemaal,
Hier het eerste bericht vanuit Bad Segeberg.
Na een erg korte nacht met een paar uur slaap vertrokken we dinsdagmorgen om 5.30 uur richting EK. Met een camper en veewagen reden we naar Duitsland. In de veewagen paard Unforgettable en de dames Pien en Hilde. Hilde Geerts is met ons mee, ze had helaas veel pech met haar paard Royal dit jaar waardoor ze niet aan het EK mee kan doen. Heel gezellig dat ze met ons mee is en er zo toch bij is. Hilde en Pien sliepen nog lekker een paar uur onderweg. De temperatuur was prima voor de paarden om te reizen, regenachtig en 16 graden.

Door de vele Baustellen onderweg duurde de reis iets langer. Na Hamburg reden we in een file die bijna een uur duurde en werd het steeds warmer. Na een reis van 9 uur kwamen we om half 3 aan op het wedstrjidterrein. Eerst moesten we de veewagen bij een bepaald punt neerzetten en uitladen, alles was goed geregeld met Duitse punktlichkeit. Daar werd Unforgettable eerst bekeken door de wedstrijddierenarts en werden wij ontvangen door Anne, de Duitse gastvrouw van het Nederlandse team.
Peter van Kemenade sr is altijd heel goed in het inrichten van het kamp en alle Nederlandse deelnemers staan weer gezellig bij elkaar in "Kamp Holland".

Tegen de avond arriveerden bondscoach Martin Lips samen met team veterinair Emile Welling en dressuurtrainer Roelie Bril. Alle Nederlandse deelnemers werkten hun paarden nog dressuurmatig en gelukkig hadden alle paarden goed gereisd en waren goed fit. Dinsdag nacht begon het te regenen en dit hield niet meer op. Woensdagmorgen kregen alle deelnemers om de beurt een dressuurtraining van Roelie Bril. Heel fijn dat hij er bij is en iedereen extra individueel kan begeleiden. De eerste ruiters reden in de stromende regen, hierna knapte het iets op en in de loop van de middag werd het heerlijk weer. Om 14.00 uur werd de cross vrijgegeven en gingen de junioren met Martin de cross voor de eerste keer verkennen. Een super mooi gebouwde cross van echt EK niveau. Verder werd de middag besteed om de paarden te vlechten etc zodat ze tiptop klaar waren voor de keuring. Nederland was als 13e land van de 16 deelnemende landen aan de beurt. Gelukkig liepen alle paarden heel goed op de keuring. Daarna volgende de bekende fotosessie. De junioren zagen er heel leuk uit met een witte broek en daarop een blazer en leuke blouse. De blazers en blouses waren gesponsord door de familie Wilken, echt een super gebaar van hen, dat heel erg gewaardeerd werd door de deelnemers. Hierna werd de startvolgorde en de teamsamenstelling bepaald. Het team bestaat uit Henrieke Boonzaaijer met Utoco B, Peter van Kemenade met James Bond, Nienke van Roekel met Bylbao en Jordi Wilken met Tenda. Jeanette Chardon met Vienna en Pien Ullings met De Roosberg's Unforgettable komen als individuele Nederlandse deelnemers aan de start.

Woensdagavond mochten de ruiters van 20.10 tot 20.30 om de wedstrijdring stappen, wat altijd prettig is voor de paarden. Later gingen de ruiters met Martin naar de welkoms BBQ en zijn de ouders in het dorp gaan eten. Het wedstrijdterrein is tegen het dorp aan gelegen. In 5 minuten lopen ben je bij een mooi meer met een super welness hotel waar ook een aantal supporters en veel deelnemers uit andere landen verblijven. Voor de Nederlandse deelnemers is het altijd erg gezellig om bij elkaar op het wedstrijd terrein de kamperen. Bij veel teams zitten alle deelnemers in hotels en wordt alles stipt geregeld. Bij ons is het allemaal wat gezelliger en dat bevordert de onderlinge sfeer. Op Donderdag komen aan de start startnr. 8 Nienke om 10.52, Peter, startnummer 27 om 14.37, Jeanette startnummer 34 om 15.45. Op vrijdag komen aan de start Jordi startnummer 52 om 12.15 uur, Pien startnummer 58 om 13.00 uur en Henrieke startnummer 71 om 15.45 uur. Keep jour fingers crossed!