Airborne groeit versneld door kapitaalinjectie Holland Private Equity 19/08/2010 16:41

Airborne International BV Den Haag 19 augustus 2010

Airborne (www.airborneinternational.com) heeft negen miljoen euro uit de kapitaalmarkt aangetrokken om de groei en expansie van het Nederlandse bedrijf te kunnen versnellen. Het bedrijf heeft de ambitie topspeler te worden in Europa op het gebied van de ontwikkeling en productie van composiet componenten voor industriële toepassingen. Dit in lijn met de lijfspreuk "investing in tomorow's market leaders" van de kapitaalverschaffer Holland Private Equity.

Met het geld wordt de allereerste fabriek ter wereld neergezet voor de continue vervaardiging van hoogwaardige thermoplastische composiet buizen met een volledig versmolten wand voor de olie- en gasindustrie. Deze fabriek wordt gevestigd in de Rotterdamse haven.

Airborne heeft de laatste tien jaar fabricagetechnologie ontwikkeld om hoogwaardige thermoplastische buissystemen te kunnen maken. Deze technologie is nu rijp voor opschaling. Ook het feit dat de olieproducenten composiet buizen steeds meer adopteren als een volwaardig alternatief voor staal, maakt het Airborne mogelijk deze stap te maken.

De bestaande pilot line die zal worden opgeschaald tot een volledige productielijn is de eerste door Airborne ontwikkelde geautomatiseerde productielijn voor composiet producten op industriële schaal. Industriële productie van composiet componenten voor andere markten, zal de komende jaren volgen.

Arno van Mourik, Chief Executive Officer van Airborne International: "Onze thermoplastische composiet buizen vertegenwoordigen een veelbelovende nieuwe technologie met de echte potentie om de zich ontwikkelende lacune in downhole operaties en de almaar groeiende diepzeemarkt op te vullen".

Harry Dolman, Chief Operating Officer van HPE: "Wij zijn overtuigd van de mogelijkheden in de markt voor de industrialisatie van de productie van composiet componenten, en we zijn onder de indruk van Airborne's management team en hun vermogen innovaties in de markt te zetten. Wij zijn zeer blij met deze investering en kijken uit naar een nauwe samenwerking met Airborne teneinde hun groei te continueren en verder te versnellen".

Over Airborne International
Airborne heeft zich - sinds zijn oprichting in 1995 - ontwikkeld tot een toonaangevend 'design-and-build' bedrijf op het gebied van high-end vezelversterkte kunststoffen. Het bedrijf ontwikkelt en produceert composiet producten voor met name de luchtvaart, ruimtevaart, astronomie, olie- en gas en hoogwaardige machine industrie. Het ultieme doel van Airborne is het creëren van daadwerkelijke 'enablers' voor haar klanten op basis van van erkend technologieleiderschap en marktacceptatie. Airborne's hoofdkantoor en grootste engineering- en productie faciliteit staat in Den Haag. Daarnaast heeft Airborne een engineering- en productie faciliteit in Girona Spanje. Airborne heeft rond de 120 goed opgeleide werknemers in dienst.

Over Holland Private Equity
Holland Private Equity ("HPE") - opgericht in 2008 - is een Europees private equity fonds dat zich richt op groei-investeringen in small en mid-cap technologie-ondernemingen in Nederland, Duitsland en België. HPE's focust zich op proposities waar het EUR 10-15 miljoen kan investeren voor een significant minderheidsbelang. Met een team van investment professionals en een netwerk van adviseurs uit de technologie sector met operationele en managementervaring, draagt HPE meer bij dan alleen groeikapitaal. Het doel van HPE is groeiversnelling door nauwe samenwerking met management teams. HPE heeft vestigingen in Amsterdam en Düsseldorf.





http://www.airborneinternational.com