Gemeente Zoetermeer

Grote veranderingen in het openbaar vervoer naar Rotterdam

Op dinsdag 17 augustus werd de oude Hofpleinlijn aangesloten op het Rotterdamse metronet en rijdt naar het nieuwe eindpunt Rotterdam Centraal. De lijn heet in het vervolg metrolijn E.

De streekbussen komen niet meer in het centrum van Rotterdam, maar eindigen bij station Berkel Westpolder van metrolijn E. U kunt nog wel via Hillegersberg en Schiebroek doorreizen naar station Rotterdam Noord. De overstap op de metro zorgt voor ongemak, maar daar staat een aanzienlijke tijdwinst tegenover. Bovendien hebt u geen last meer van de vele vertragingen in het centrum van Rotterdam. De dienstregeling wordt dus ook veel betrouwbaarder.

Vanaf 23 augustus is het busnetwerk tussen Zoetermeer en Rotterdam als volgt:

170 Zoetermeer - Berkel en Rodenrijs - Bergschenhoek - Rotterdam-Noord Lijn 170 wordt ingekort tot station Noord en gaat over de Ringdijk in plaats van de Straatweg rijden. In de avonden en weekeinden rijdt deze lijn alleen het traject Zoetermeer - Berkel Westpolder. U kunt dan bij de halte Wilhelminastraat in Berkel overstappen op lijn 171 naar Hillegersberg / Schiebroek en station Rotterdam Noord. De overstap op metrolijn E levert in de avond en het weekend ongeveer 6 minuten tijdwinst op. LET OP: Lijn 170 komt overdag niet bij station Westpolder en metrolijn E.

270 Zoetermeer - Berkel Westpolder (sneldienst) Lijn 270 is de vervanger van lijn 204 en rijdt van maandag tot en met vrijdag tot circa 19.00 uur tussen Zoetermeer en station Westpolder. De reistijd Centrum West - Rotterdam Centraal is dan nog maar 32 minuten. Vergeleken met lijn 204 een winst van 18 minuten en met lijn 170 zelfs 25 minuten. LET OP: Sneldienst stopt niet tussen station Zoetermeer en station Westpolder.

174 Zoetermeer - Bleiswijk - Bergschenhoek - Berkel en Rodenrijs - Delft
Lijn 174 vervangt lijn 173. In Bergschenhoek rijdt de bus via de Groeneweg en Jacob Marislaan. Lijn 174 gaat ook op zaterdagen naar Delft; in de avonduren en op zondag slechts tussen Centrum West en Berkel Westpolder.

274 Zoetermeer - Bleiswijk (spitslijn)
Lijn 274 vervangt lijn 204 op het traject Station Zoetermeer - Bleiswijk. Hiermee heeft Bleiswijk een betere verbinding met de treinen naar Gouda en Den Haag. In Bleiswijk rijdt lijn 274 door als lijn 173 naar Berkel Westpolder.

Metrolijn E
Rijdt vanaf 23 augustus 2010 de hele dienst vier keer per uur. Totdat de tweede tunnelbuis wordt opgeleverd is een hogere frequentie niet mogelijk. Lijn E stopt onderweg ook bij het nieuwe station Blijdorp. Vanaf station Melanchtonweg rijdt bus 41 naar Rotterdam/The Hague Airport. Reizigers die gewend zijn met tram 3 of tram 4 via Leidschenveen of bus 121 via Pijnacker naar Rotterdam te reizen dienen rekening te houden met gewijzigde vertrektijden van metro E.

Nadere informatie
Voor een actueel overzicht, plattegronden en de dienstregeling kijkt u op www.qbuzz.nl, www.9292ov.nl of belt u met 0900-9292, EUR 0,70/min, max. EUR 14,-