Openbaar Ministerie

OM eist tot twee jaar gevangenisstraf voor cocaïnesmokkel via de post

19 augustus 2010 - Arrondissementsparket Den Haag

Het Openbaar Ministerie in Den Haag heeft vandaag gevangenisstraffen tot twee jaar geëist tegen meerdere verdachten die zich mogelijk schuldig hebben gemaakt aan het smokkelen van drugs van Suriname naar Nederland.

Op 7 oktober 2009 werd per post een pakket afgeleverd op een adres in Den Haag met daarin twee kilogram cocaïne. De politie was getipt door de Engelse politie die het pakket op vliegveld Gatwick had onderschept. Direct na het in ontvangst nemen van het pakket werden de daar wonende 51-jarige moeder en twee zoons van 25 en 28 jaar aangehouden. Enige tijd later werden ook de derde 22-jarige zoon en de 40-jarige financier voor wie het pakket bedoeld was aangehouden. De 50-jarige vader die het pakket vanuit Suriname had verzonden meldt zichzelf op het bureau. Allen zijn woonachtig in Den Haag.

Tegen de twee hoofdverdachten, de vader en de financier voor wie de cocaïne was bedoeld, eiste de officier van justitie twee jaar gevangenisstraf waarvan een half jaar voorwaardelijk. De moeder en de drie zonen hoorden 18 maanden waarvan zes maanden voorwaardelijk tegen zich eisen.

De rechtbank doet over 14 dagen uitspraak.