Ingezonden persbericht



De Tuin der Lusten op Singraven

Van 19 tm 21 augustus zal het theater en kunstenfestival De Tuin der Lusten het park en de tuinen van landgoed Singraven in Denekamp bespelen. Bij hoge uitzondering mogen de hekken van dit statige huis open voor het publiek.

Het is een grote eer voor het festival om haar negende editie op deze bijzondere locatie te mogen organiseren. Na Twickel, De Helmer en Herinckhave is Singraven het vierde Twentse huis waar het festival te gast is. De organisatie heeft er alles aan gedaan om ervoor te zorgen dat de kwaliteit van het programma past bij de klasse van Singraven, maar ook gewoon leuk is om naar te komen kijken.

De rijke historie van Singraven vormt de inspiratie voor het programma. In de bewogen geschiedenis van het huis is het meerdere malen voorgekomen dat grote wensen niet in vervulling konden gaan. De non die in de 16e eeuw in het huis, dat toen een klooster was woonde, wist haar lust wel te bevredigen. Ze werd hiervoor zwaar gestraft. Het verhaal gaat dat ze werd ingemetseld in een muur. Er is nog een verhaal over Singraven. Het is in de buurt wel bekend, maar er wordt niet over gesproken. Verlangen is de leidraad voor deze Tuin der Lusten.

De entree van het festival zal de bezoekers langs een aantal korte voorstellingen voeren waar het publiek er een of meer van kan kiezen. Het zijn allen nieuwe producties die in De Tuin der Lusten worden gemaakt. Een scène over Johan Sebastiaan Bach, een acteur met een deur een acrobatische voorstelling in een boom en eetbaar theater. Met een glas of een kopje in de hand kan het publiek flaneren door het prachtige park van Singraven. Er zal ook kunst te bewonderen zijn van Zus Stapel en kinderen uit Denekamp en werk van Merel Holleboom.

Bij het mooie laatste licht van de dag zal het publiek verleid worden door de vioolklanken van Jérémie Elis. De danseres Laetitia Couasnon zal op zijn spel het verlangen verbeelden in een poëtische dans.

Als het laatste licht vergleden is zullen 8 hiphop dansers en danseressen uit Parijs "Si je t'M" dansen. Dat betekent: "ja, ik hou van je", maar ook, "als ik van je hou". Een bekend verhaal van Shakespeare, uitgebeeld door straatdansers met ongelooflijke kracht en uithoudingsvermogen. Streetdance op muziek van Tchaikovski, Chopin en Saint-Saens. Klassiek met een beat en een bite

Met een glas in de hand kan bij een knappend vuurtje nog nagenoten worden van de avond. De Tuin gaat 's avonds om 19:30 open en het programma duurt tot ongeveer 23:00 uur. Kaarten zijn voor ¤18,50 te koop via de website van het festival en voor ¤20,- bij de VVV in Denekamp.

Meer informatie, ook over eten en overnachten, vindt u op de website www.detuinderlusten.nl




Ingezonden persbericht