Gemeente Den Haag

Formula Zero kampioenschap in Den Haag; opmaat naar de autovrije zondag!


* Laatste wijziging: 16 augustus 2010

Op donderdag 19 augustus is er een waterstofrace op het Spuiplein in Den Haag. De eerste race in het Formula Zero kampioenschap van dit seizoen.

Vanuit onder andere Amerika, Spanje en België komen de teams naar Den Haag om te strijden om de wereldtitel. Ook het Greenchoice Forze team van de TU Delft. Precies een maand later, op zondag 19 september, zal het Greenchoice team hun bijzondere racewagen presenteren tijdens de autovrije dag van Den Haag.
Een brandstofcel op de Formula Zero
Een brandstofcel op de Formula Zero

TU Delft's waterstoftank

Op 14 juli zette Formule-1 testrijder Ho-Pin Tung het Spuiplein al op stelten met de nieuwe waterstofkart van de TU Delft. De door Delftse studenten gebouwde kart rijdt op waterstof en produceert in plaats van uitlaatgassen alleen een glaasje water. De studenten van de TU Delft combineren namelijk groen met racen. Het Greenchoice Forze team hoopt met de kart ook dit seizoen het waterstof racekampioenschap te winnen.

Formula Zero

De Formula Zero is een kartrace tussen verschillende universiteiten en het bedrijfsleven met karts die rijden op waterstof. Deze karts, ook wel brandstofcelvoertuigen, zijn zelf ontworpen en gebouwd. Er zijn 4 tot 6 races waarvan 1 op 19 augustus in Den Haag!

Meer informatie: www.formulazero.nl.