Gemeente Castricum

CityCamp Castricum van start; receptie opent zijn deuren

Op 19 augustus gaat om 19.30 uur (inloop vanaf 19.15 uur) het project CityCamp Castricum feestelijk van start. De receptie van het kampeerproject aan de Burg. Mooijstraat 13 wordt dan officieel geopend. De eerste kampeerders kunnen die dag vanaf 17.00 uur hun tenten opzetten, mits zij zich van te voren hebben aangemeld. U bent van harte uitgenodigd om bij de opening aanwezig te zijn.

Wat is CityCamp Castricum
CityCamp Castricum is een project dat van 19 t/m 29 augustus een beroep doet op de gastvrijheid van de inwoners en de overheid in Castricum. Uit onderzoek in de kern Castricum is gebleken dat in het dorp veel mensen verlangen naar meer levendigheid, verrassingen en spontaniteit, zoals die te vinden is in de nabij gelegen grote campings Bakkum en Geversduin. âEr kan hier zo veel meerâ is een veel gehoorde uitspraak.

Â

Rol inwoners

CityCamp Castricum biedt een tijdelijke impuls om dit verlangen gezamenlijk verder te onderzoeken. Het project zoekt niet alleen kampeerplekken voor campers, caravans en tenten, zoals openbaar groen in het dorp en tuinen bij particulieren, maar ook voorzieningen en diensten die daarmee samenhangen. Dat kan variëren van een douchemogelijkheid en een kopje koffie in de ochtend, tot een muziekoptreden of verhalenverteller in de avond. Inwoners van Castricum is gevraagd zoân dienst aan te bieden. Inmiddels is er een mooi programma samengesteld en zijn er minstens vier particuliere tuinen waar mensen kunnen overnachten.

Â

Achtergrond

Kunstenaar Sabrina Lindemann is in samenwerking met DUS architects en grafisch Studio DUEL de initiatiefnemer achter CityCamp Castricum, een kunstproject dat onderdeel is van de beeldende-kunstmanifestatie Noord-Holland-Biënnale 2010. Daarbij zijn verschillende kunstenaars gevraagd onderzoek te doen naar de identiteit van de Noord-Hollandse kustplaatsen. Wat maakt deze kustplaatsen authentiek en uniek? En hoe kunnen zij hun identiteit in de toekomst versterken?

Â

Gratis kamperen

Een overnachting in CityCamp Castricum is gratis. De keuze van een plek vindt plaats bij de receptie. Alleen gasten die zich officieel hebben aangemeld bij de receptie krijgen toestemming om te kamperen. De camping is bedoeld voor gasten die avontuurlijk zijn ingesteld en die de ervaring belangrijker vinden dan luxe. Belangrijk is dat de gasten deel willen worden van het kunstproject CityCamp en dat men interesse heeft in het aangeboden programma.

Â

Aanmeldingen

Graag ontvangt de projectleiding de aanmelding van kampeergasten vóór 19 augustus. Kamperen is mogelijk in de periode van 19 t/m 29 augustus, voor de duur van 1 tot 10 nachten.

Voor het aanmelden zijn nodig:


- een kopie van het paspoort van een van de gebruikers per e-mail
- vermelding van het aantal personen


- een telefoonnummer, liefst mobiel

- aantal deelnemende tenten, caravans of campers. Let op: er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar voor campers.

Â

Zelf meenemen

Kampeerder moeten zelf zorgen voor een tent, caravan of camper. Er zijn geen aansluitpunten voor water en elektra voor caravans of campers. Daarnaast moet men zelf slaapspullen meenemen, kookgerei, campinglampjes, spelletjes, instrumenten voor buiten en binnen en alles wat een overnachting in CityCamp Castricum mogelijk en vooral leuk maakt.

Â

Voorzieningen

CityCamp Castricum gebruikt de voorzieningen die worden aangeboden door inwoners uit het dorp. Dat kan betekenen dat de afstanden naar de douche en toilet wat langer zijn dan gebruikelijk. We vragen hiervoor het begrip van onze gasten. Voor de nacht zijn er noodvoorzieningen op het terrein.

Bovendien kunnen de kampeerders gebruikmaken van de specifieke extraâs die inwoners van Castricum aanbieden. Een keer gezamenlijk eten, een muzikaal samenzijn, een rondleiding door het dorp of duin, of een spellencompetitie, het behoort tot de mogelijkheden.

De projectleiding verwacht van de kampeergasten dat zij met respect omgaan met wat hun door de inwoners van Castricum wordt aangeboden. Het kamperen op CityCamp Castricum is op eigen risico. De gemeente Castricum heeft er vergunning voor verleend.

CityCamp Castricum: buitengewoon gastvrij Noord-Holland Biënnale 2010 van start 10 augustus informatieavond CityCamp Castricum