Ingezonden persbericht


Persbericht
20 januari 2010

G4S beveiligt nautisch evenement SAIL 2010

G4S heeft een overeenkomst gesloten met Stichting Sail Amsterdam (SSA) voor de beveiliging van SAIL Amsterdam 2010. Dit grootschalige publieksevenement wordt van 19 tot en met 23 augustus gehouden op en rond het IJ in Amsterdam. Op 20 januari werd het contract ondertekend, waarmee de status van G4S als official supplier van SAIL 2010 bekrachtigd werd.

SAIL Amsterdam trekt dagelijks honderdduizenden bezoekers. Een goed veiligheidsbeleid is dan ook van wezenlijk belang om het evenement succesvol te laten verlopen. SSA contracteert G4S voor het leveren van ruim 350 beveiligingsmedewerkers tijdens het evenement. Deze zijn verantwoordelijk voor de orde, rust en veiligheid op het SAIL-terrein en treden daarnaast op als gastheer. Bij voorgaande edities (1995, 2000 en 2005) heeft G4S ervaring opgedaan met een positief resultaat. "Het is een eer om mee te werken aan zo'n groot publieksevenement en op deze manier verbonden te zijn met de stad Amsterdam," zegt Bart den Boer, commercieel manager G4S, "Naast onze bijdrage aan de beveiliging en de veiligheid van de bezoekers willen we een positieve invloed uitoefenen op hun beleving van het evenement en de stad Amsterdam. Bovendien stelt zo'n grote opdracht ons in staat om in complete oplossingen voor de klant te denken en de breedte van onze dienstverlening te tonen. Daar zijn we heel trots op." Directeur Daan Meijer heeft alle vertrouwen in G4S: "SAIL 2010 is een complex evenement en we vragen dan ook veel van onze beveiligingspartner. G4S heeft niet alleen bij voorgaande edities, maar ook in de aanloop naar SAIL 2010 bewezen dat het een dergelijke uitdaging goed aankan. Wij zien uit naar een prettige samenwerking."

G4S staat voor een efficiënte en professionele uitvoering van de gevraagde dienstverlening. Haar ervaring bij opdrachten met een vergelijkbare grootte en/of complexiteit leert dat een projectorganisatie noodzakelijk is om professioneel en slagvaardig te opereren. Een voor SSA ingerichte projectorganisatie garandeert dat de overeengekomen kwaliteit daadwerkelijk geleverd gaat worden.

Einde persbericht

G4S
G4S is specialist op het gebied van beveiliging en veiligheid en biedt een uitgebreid producten- en dienstenpakket voor de meest uiteenlopende toepassingen. Van advies tot en met uitvoering. G4S is beursgenoteerd in Londen en Kopenhagen en is wereldmarktleider met 585.000 medewerkers en activiteiten in ruim 110 landen. In Nederland is G4S marktleider met 8500 medewerkers.

SAIL 2010
SAIL Amsterdam vindt plaats van donderdag 19 tot en met maandag 23 augustus 2010. Tijdens het gratis toegankelijke evenement is een imposante vloot van tall ships uit de hele wereld te bewonderen. Daarnaast meren naar verwachting circa 600 schepen, van varend erfgoed tot uiterst modern, af in en rondom het IJ. Het nautische aanbod wordt omlijst door een uitgebreid cultureel en nautisch getint programma voor jong en oud. Meer informatie is te vinden op www.sail.nl.

Noot voor de redactie,