Ingezonden persbericht


Persbericht 'Moonstruck Intoxication'

Het nieuwe operagezelschap New Opera Amsterdam maakt zijn debuut met de muziektheaterproductie Moonstruck Intoxication, een coproductie met het New European Ensemble. De voorstelling is tijdens de NJO Muziekzomer te zien op 19 augustus in Schouwburg Orpheus te Apeldoorn, op 21 augustus in het LUX Theater te Nijmegen en op 25 augustus in het Amsterdamse Muziekgebouw aan 't IJ.

Moonstruck Intoxication brengt twee 20e eeuwse muziektheaterstukken samen waarin de donkerste krochten van de menselijke geest worden blootgelegd: Arnold Schönbergs Pierrot Lunaire over een maanzieke clown, en het monodrama Miss Donnithorne's Maggot van de Engelse componist Peter Maxwell Davies, over een in de steek gelaten bruid die na twintig jaar nog steeds op haar wederhelft wacht bij haar rottende bruidstaart. De figuren in beide stukken balanceren tussen rauwe realiteit en een absurde droomwereld. Als instrumentale opmaat klinkt de Sonata for Six Players van Hans Werner Henze.

De regie komt voor rekening van de jonge regisseur Lotte de Beer, artistiek leider van New Opera Amsterdam en winnares van de Ton Lutz-award voor meest veelbelovende regisseur. De scenografie is in handen van het ontwerpersduo Clement & Sanôu, dat komend seizoen ook Monteverdi's l'Orfeo vorm zal geven in een regie van Pierre Audi. Het New European Ensemble speelt onder leiding van zijn chef-dirigent en artistiek leider Christian Karlsen. De alt Carina Vinke en actrice Ilse Ott geven aan deze stukken gestalte in een muziektheatrale dialoog.

New Opera Amsterdam wil werken aan de opera van de toekomst. De groep wil zich richten op de middelgrote opera's uit de 20e en 21e eeuw die verhalen vertellen over onze tijdsgeest en veelzijdig en prikkelend zijn qua vorm en inhoud. Ze proberen als generatie jonge operamakers zelf invloed te hebben op de spannende koers die de nieuwe opera kan gaan varen.

Zo hopen zij een nieuw publiek en meer jonge mensen kennis te laten maken met dit genre.

Voor kaartverkoop en meer informatie: www.neweuropeanensemble.com