Gemeente Harenkarspel


Informatie avond in gemeentehuis over wegenonderhoud en bushaltes

Donderdagavond 19 augustus, 19.30 uur wordt in het gemeentehuis een informatiebijeenkomst gehouden over groot onderhoud aan wegen. Binnenkort worden ook bushaltes veranderd, om ze meer toegankelijk te maken voor mensen die slecht ter been zijn. Ook hierover wordt informatie gegeven tijdens de bijeenkomst op 19 augustus.

Tussen augustus 2010 en mei 2011 vindt onderhoudswerk plaats aan lokale wegen in gemeente Harenkarspel. De wegen die na 23 augustus als eerste onder handen worden genomen, zijn de Ir. Krabbeweg, Wijzendweg, Surmerhuizerweg en de ventweg naast de Sportlaan in Warmenhuizen. Daarna worden de Warmenhuizerweg, Oostkade (ten zuiden van de Weelweg), Weelweg (van spoor tot gemeentegrens), Delftweg (Sint Maarten), Koorndijk, Groenhartweg, C. de Vriesweg en Galgenkade onder handen genomen. Over vier van de genoemde wegen is er al eerder een informatieavond, op 10 augustus in Dirkshorn. Hierover is reeds bericht gegeven.

In de komende maanden wordt ook gewerkt aan bushaltes in de gemeente. Die moeten namelijk beter toegankelijk worden voor mindervaliden. Want mensen die slecht ter been zijn, hebben niets aan openbaar vervoer als ze niet eens de bus in kunnen komen. Het verhogen van de bushalte-perrons naar 18 centimeter en inzet van lagevloerbussen maakt het in- en uitstappen makkelijker. Gemeente Harenkarspel heeft van de provincie subsidie gekregen om lijn 157 van deze betere bushaltes te voorzien. De perrons worden daarbij zoveel mogelijk verlengd naar 12 meter en krijgen duidelijke markeringen. Vier bushaltes krijgen er ook een abri bij.

Tijdens de informatieavond op 19 augustus geven wethouder Rens Cappon en een gemeentelijk beleidsmedewerker verkeerszaken een toelichting over het hoe en waarom van de werkzaamheden. Er is gelegenheid tot vragen stellen.

Het werk dat gepland staat, is nogal omvangrijk en zal ook het afsluiten van wegen/bushaltes betekenen. Tijdens de werkzaamheden kan er dus sprake zijn van enige overlast voor het doorgaande verkeer en OV-gebruikers. Ook dient er rekening te worden gehouden met een tijdelijke verkeersafsluiting. Nadere informatie hierover wordt tijdens de bijeenkomst op 19 augustus gegeven.



Gemeente Harenkarspel
Gemeentehuis :
Oostwal 2,
1747 EZ Tuitjenhorn
Postbus 10,
1749 ZG Warmenhuizen
Telefoon 0226-396600