Ingezonden persbericht


Opening CityCamp Castricum

Wie droomt er niet van kamperen midden in de stad in het openbare groen, in een park of zelfs in de prachtige tuin van de buren. Van 19 t/m 29 augustus 2010 is het mogelijk in Castricum. Meld u voor 19 augustus aan als campinggast en doe mee met dit unieke project! 19 augustus is tevens de feestelijke opening van CityCamp Castricum, om 19.30 aan de Burgemeester Mooijstraat 13. U bent van harte welkom om bij de opening aanwezig te zijn.

Uit onderzoek in Castricum is gebleken dat veel mensen verlangen naar meer levendigheid, verrassingen en spontaniteit in het dorp, zoals die te vinden is in de nabij gelegen grote campings Bakkum en Geversduin. 'Er kan hier zo veel meer' is een veel gehoorde uitspraak. CityCamp Castricum biedt een tijdelijke impuls om dit verlangen gezamenlijk verder te onderzoeken.

Opening 19 augustus
Vanaf 17.00 uur kunnen de eerste campinggasten hun tenten opslaan, mits zij zich hebben aangemeld bij de receptie. Om 19.30 wordt het CityCamp geopend door Wethouder Kleijnstra. Daarna is er borrel en muziek.

Over CityCamp Castricum
Van 19 t/m 29 augustus kan men midden in het centrum van Castricum kamperen. CityCamp Castricum is een experiment dat een beroep doet op de gastvrijheid van de inwoners en de overheid in Castricum. CityCamp Castricum zoekt niet alleen de kampeerplekken, zoals openbaar groen in het dorp en tuinen bij mensen thuis, maar is ook afhankelijk van het aanbod een kampeervoorzieningen dat gedaan wordt door de bewoners van Castricum.

De kampeerplekken van CityCamp Castricum en lokale voorzieningen worden inmiddels ruimhartig aangeboden door bewoners, ondernemers en de gemeente Castricum, variërend van een douche en een kopje koffie in de ochtend, tot een muziekoptreden of verhalenverteller in de avond. Daarnaast heeft CityCamp Castricum een gevarieerd programma samengesteld met onder andere de huiskamerconcerten van 'de Bakkerij' op vrijdag 27 augustus en zijn er minstens vier particuliere tuinen waar mensen kunnen overnachten. Dit programma is de vinden op de website www.citycampcastricum.nl en is niet alleen toegankelijk voor de gasten van de camping, maar voor iedereen die mee wilt doen.

Gratis kamperen
Een overnachting in CityCamp Castricum is gratis. Gasten kunnen kamperen op de aangewezen plekken midden in de stad in het openbare groen, in een park of wellicht in een prachtige tuin van één van de bewoners. De keuze van een plek vindt plaats in de receptie van de camping. Alleen gasten die zich officieel hebben aangemeld in de receptie krijgen toestemming om te kunnen kamperen. Onze camping is voor gasten die avontuurlijk zijn ingesteld en die de ervaring belangrijker vinden dan luxe. Belangrijk is dat onze gasten deel willen worden van het kunstproject CityCamp en dat men interesse heeft in het aangeboden programma.

Aanmeldingen:
Graag ontvangen we de aanmelding van kampeergasten vóór 19 augustus via info@citycastricum.nl. Wat hebben we nodig:
- een kopie paspoort van een van de gebruikers per mail
- aantal personen

- een telefoonnummer, graag mobiel

- aantal tenten, caravans of campers. Let op: er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar voor campers.

Zelf meenemen
Een eigen tent, caravan of camper. Er zijn geen aansluitpunten voor caravans of campers. Daarnaast slaapspullen, kookgerei, spullen die je nodig hebt bij slecht weer, campinglampjes maar ook spelletjes, instrumenten voor buiten en binnen en alles wat een overnachting in CityCamp Castricum mogelijk en vooral leuk maakt.

Voorzieningen
CityCamp Castricum gebruikt de voorzieningen die aangeboden worden door inwoners uit het dorp. Dat kan betekenen dat de afstanden naar de douche en toilet wat langer zijn dan gebruikelijk. We vragen hiervoor het begrip van onze gasten. Voor de nacht zijn er noodvoorzieningen op het terrein. We verwachten van onze gasten dat zij met respect omgaan met dat wat hun door de inwoners van Castricum wordt aangeboden. Kamperen op CityCamp Castricum is op eigen risico.

Achtergrond
Kunstenaar Sabrina Lindemann is in samenwerking met DUS architects en grafisch Studio DUEL de initiatiefnemer achter CityCamp Castricum, een kunstproject dat wordt uitgevoerd in opdracht van de beeldende kunstmanifestatie Noord-Holland Biënnale 2010, waarbij verschillende kunstenaars zijn gevraagd onderzoek te doen naar de identiteit van de Noord-Hollandse kustplaatsen. Wat maakt deze kustplaatsen authentiek en uniek? En hoe kunnen zij hun identiteit in de toekomst versterken? NHBNL.10 wordt georganiseerd door: Kunst en Cultuur Noord-Holland, De Vishal in Haarlem, de Grote Kerk in Schermerhorn, Museum Waterland in Purmerend, het Kunstenaarscentrum in Bergen, en de Boterhal in Hoorn. De curator is Tanja Karreman. Meer informatie over de Noord-Holland Biënnale is te vinden op www.nhbnl.nl.

Noot voor de redactie,