Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek

Opwindend onderzoek in Experiment NL 3

17 augustus 2010

Experiment NL 3, wetenschap in Nederland ligt nu in de winkels

Verassende vragen, opzienbarende antwoorden en wijze wetenschappers. Die combinatie vind je in Experiment NL 3. Het nieuwe NWO-publieksboek Experiment NL 3 beschrijft in begrijpelijke taal opmerkelijke, briljante, leuke en spannende onderzoeksprojecten van het afgelopen jaar. Het boek ligt vanaf donderdag 19 augustus in de winkels. Lees hoe vrouwen opgewonden raken, hoe zwarte gaten zich gedragen en waarom sommige dieren mogen uitsterven.

Ieder jaar produceert de Nederlandse wetenschap spannende resultaten. In Experiment NL 3 vind je een overzicht van de hoogtepunten uit 2009, en meer. Experiment NL 3 sleept je van diep in de zee mee tot hoog in de lucht, van je hyvespagina naar de kleine letters in de bijbel en via slachtafval naar Viktor&Rolf. Ontdek dat kinderloze mannen gelukkiger zijn dan vaders, dat je veel moet bewegen als je slim wilt zijn en wat de hele tijd dwars door je heen vliegt.

Experiment NL 3 presenteert in begrijpelijke taal de meest opvallende onderzoeksprojecten van het afgelopen jaar. Een boek voor iedereen die geïnteresseerd is in wetenschap, vernieuwing en de wereld om zich heen. Nederlandse wetenschappers uit alle disciplines vertellen over hun meest opmerkelijke ontdekkingen en filosoferen over de mogelijkheden in de toekomst. De duidelijke maar ook intrigerende en verrassende illustraties maken het boek compleet.

Wetenschap is nu niet alleen voor iedereen begrijpelijk, maar ook makkelijk te vinden én betaalbaar. Experiment NL zal, behalve in de reguliere boekwinkels, ook bij de kiosk op het station, de sigarenwinkel op de hoek en bij het benzinestation te koop zijn voor EUR 17,95.

NWO financiert excellent wetenschappelijk onderzoek. Met deze jaarlijkse uitgave wil NWO de door NWO gefinancierde onderzoekers een podium geven en laten zien wat voor fantastisch onderzoek Nederlandse wetenschappers doen.

Recensie-exemplaren kunt u aanvragen via Milou Snelleman.

Boekgegevens

Experiment NL, deel 3. Wetenschap in Nederland. Samenstelling en eindredactie: M. Senten, G+J Publishing, Diemen/Den Haag 2010. ISBN 978-90-8927-067-2, 220 blz., prijs: EUR 17,95.

Over NWO

NWO is dé nationale wetenschapsfinancier en heeft tot taak het wetenschappelijke onderzoek in Nederland te laten excelleren via nationale competitie. Jaarlijks geeft NWO ruim 700 miljoen euro uit aan subsidies voor toponderzoek en toponderzoekers, vernieuwende instrumenten en apparatuur, en aan instituten waar toponderzoek wordt bedreven. NWO financiert het onderzoek van ruim 5300 getalenteerde wetenschappers aan universiteiten en instellingen. Selectie door middel van peer review is in handen van onafhankelijke deskundigen. NWO bevordert de overdracht van kennis naar de maatschappij.

..............................

Meer informatie bij:

* NWO, Afdeling Voorlichting & Communicatie
* t.: +31 (0)70 344 07 13

* voorlichting@nwo.nl


* Milou Snelleman (Quest/G+J Publishing)

* t.: +31 (0)20 794 35 42

* milou.snelleman@genj.nl