Haven Amsterdam

Blog en beeld van Haven Amsterdam tijdens SAIL

17 augustus 2010
Haven Amsterdam zet tijdens de opening van de achtste editie van SAIL op 19 augustus 2010 social media in om bezoekers en geïnteresseerden 'live' te informeren over het nautische deel van dit spektakel. Op www.portofamsterdam.nl/sail kunnen bezoekers een uniek kijkje achter de schermen nemen bij dit evenement en daarnaast de Amsterdamse haven beter leren kennen als vestigingsgebied, als werkgever en om te recreëren.

Op 19 augustus, als de SAIL IN Parade de Amsterdamse haven passeert zijn er 'citizen journalists' op pad in het gehele gebied. De teams brengen live verslag uit van de SAIL-In Parade via diverse social media platforms: Twitter, Hyves, Facebook, Flickr en YouTube. Daarnaast houdt Haven Amsterdam een eigen weblog bij.

Hiermee wordt een rijke online beleving gecreëerd van het SAIL evenement en het bijbehorende havengebied, met interessante foto's, video's, nieuwsfeiten, interviews, weblogs en tweets.

Beeld & Blog

Bezoekers van SAIL 2010 en fans van het Amsterdamse havengebied kunnen via www.portofamsterdam.nl/sail hun SAIL-ervaringen uitwissselen. Iedereen kan zelf actief deelnemen aan de netwerken via de verschillende social media platforms.

De adressen waarop blogs en beeld gemaakt en gedeeld worden: Twitter http://twitter.com/SAILHaven Hyves http://sailhavenamsterdam.hyves.nl Flickr www.flickr.com/photos/sailhavenamsterdam YouTube http://www.youtube.com/user/sailhavenamsterdam Weblog www.sailhavenamsterdam.wordpress.com Facebook http://www.facebook.com/haven.amsterdam

Slimme haven

Haven Amsterdam is de vierde haven van Europa en wil een slimme haven zijn met als kern duurzame groei. Haven Amsterdam is als thuishaven van SAIL traditiegetrouw nauw betrokken bij de organisatie van het evenement. In samenwerking met andere partners vervult zij een nautische spilfunctie en is zij eindverantwoordelijk voor het reguleren, begeleiden en faciliteren van het scheepvaartverkeer. Dit betekent dat Haven Amsterdam ervoor zorgt dat het scheepvaartverkeer vlot, veilig en milieuverantwoord verloopt. Er worden ruim 600 deelnemende schepen en enkele duizenden pleziervaarten verwacht.

Meer informatie?

* Persvragen: Anja Vonk, persvoorlichter Haven Amsterdam: 020 - 523 48 75

* Nautische vragen

* Commerciële vragen

* Algemene vragen