Politie Twente

Persberichten Politie Twente 19 augustus 2010

Twee gewonden bij bedrijfsongevallen Hengelo
Bij twee bedrijfsongevallen raakten op 18 augustus twee mensen gewond.

Om 09.30 uur, raakte een 55-jarige man uit Eibergen gewond toen hij bij een bedrijf aan de Diamantstraat bezig was met de dissel van een aanhanger. Tijdens deze werkzaamheden sprong de handrem plotseling omhoog en raakte de man vol in het gezicht. Hij werd met aangezichtsletsel naar het ziekenhuis gebracht.

Om 10.30 uur raakte een 26-jarige man uit het Duitse Nordhorn gewond toen hij tijdens zijn dakdekwerkzaamheden bij een pand aan de Twekkelerweg van de ladder viel. Hij werd met rugletsel overgebracht naar het ziekenhuis.

In beide gevallen doet de Arbeidsinspectie nader onderzoek. (2010074473) (2010074475)

Bonnenverzamelaar
Almelo
Een 27-jarige automobilist uit Enschede ontpopte zich als ware bonnenverzamelaar toen hij op 19 augustus rond 0.50 uur op de Maardijk gecontroleerd werd door surveillerende agenten.

Hij bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs, hij kon zich niet legitimeren, zijn auto was niet verzekerd en hij gaf een valse naam op. Toen uiteindelijk zijn ware identiteit bekend werd, bleek hij nog E 1152 aan boetes open hebben te staan. De nodige bonnen werden uitgeschreven en de boetes werden aan het politiebureau betaald. (2010074801)

Otto's aangestoken
Enschede
In de nacht van 17 op 18 augustus werden vijf otto's (vuilcontainers, geen auto's) in brand gestoken. De otto's stonden gestald aan de Boskamphoek. De gemeente gaat de otto's vervangen. (2010074661)

Gereedschap gestolen uit zeecontainer Enschede
Van een zeecontainer die aan de Lindermatenweg stond, werden tussen 16 en 18 augustus de hangsloten vernield. Uit de container werden een zitmaaier, een aggregaat, een kettingzaag en een bosmaaier weggenomen. De hoogte van de schade is nog niet bekend. (2010074490)

Scooterrijdster gewond

Denekamp

Op woensdag 18 augustus omstreeks 07.25 uur is een scooterbestuurster onderuit gegaan op de Grensweg in Denekamp. Een 20-jarige vrouw uit Reutum reed over de Schotbroekweg in de richting van de Grensweg. Voor de kruising met de Grensweg kwam ze door onbekende oorzaak ten val met haar scooter. Ze is met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. (2010074466)

Meiden gewond na val van fiets

Almelo
Op woensdag 18 augustus omstreeks 14.00 uur fietste een 17-jarig meisje uit Almelo op de Ambtstraat in Almelo. Door nog onbekende oorzaak kwam zij ten val samen met een 13-jarig meisje uit Almelo, die bij haar achterop haar fiets zat. Beide zijn met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. (2010074592)

Huisverbod opgelegd

Borne

Een 33-jarige man uit Borne heeft op woensdag 18 augustus n.a.v. huiselijk geweld een huisverbod opgelegd gekregen.

Huisverbod
Het huisverbod is bedoeld om huiselijk geweld verder terug te dringen. Het huisverbod houdt in dat een pleger van huiselijk geweld in beginsel tien dagen zijn of haar woning niet meer in mag en in die periode ook geen contact mag opnemen met de partner of de kinderen. De maatregel biedt de mogelijkheid om in een noodsituatie te voorzien in een afkoelingsperiode waarbinnen de nodige hulpverlening op gang kan worden gebracht en escalatie kan worden voorkomen. Het huisverbod kan ook worden opgelegd bij kindermishandeling of een ernstig vermoeden daarvan. Het huisverbod wordt in de vorm van een beschikking uitgereikt door de burgemeester of door de politie indien zij daartoe wordt gemandateerd. De burgemeester kan afhankelijk van de situatie het huisverbod verlengen tot maximaal vier weken. Een uithuis geplaatste die zich niet aan het huisverbod houdt, kan maximaal twee jaar gevangenisstraf krijgen of een taakstraf. De uithuis geplaatste heeft de mogelijkheid om tegen het huisverbod in beroep te gaan bij de bestuursrechter.

Voor meer informatie over het huisverbod, kijk op www.huisverbod.nl. (2010074344)