Politie Gelderland-Zuid

Vermiste jongen weer terecht

Rossum, 19-08-2010 o Donderdagmorgen werd een SMS-Alert verstuurd nadat er bij de politie een melding was binnengekomen dat een 19-jarige jongen uit de gemeente Schijndel al even werd vermist.

Rond 05.30 uur werden politieagenten naar de Hogeweg in Rossum gestuurd na een melding van een vermissing. Daar spraken zij met een groepje jongeren. Hieruit werd duidelijk dat ze van een feestje waren afgekomen en dat de 19-jarige autistische jongen ter hoogte van een sloot was uitgegleden en in het water was beland. De jongen was daarna in paniek geraakt en weggerend. Toen het groepje hem na een tijdje nog niet had gevonden, sloegen ze alarm.

Meerdere eenheden zochten de omgeving af. Uit voorzorg werd ook een helikopter van het KLPD ingezet die, onder andere met een infraroodcamera, de omgeving nabij de sloot afzocht. In een straal van een paar kilometer werd een SMS-Alert verzonden. Naar aanleiding daarvan meldde kort daarna een getuige zich bij politieagenten dat hij de jongen had zien lopen. Rond 08.30 uur kreeg de politie een telefoontje van familie dat de jongen weer terecht was. Inmiddels is ook een afloopbericht verzonden.

(10)

Laatst gewijzigd 19-08-2010 10:07 | © Regio Gelderland-Zuid |