Gemeente Hilversum

Verkoop van appartementen Entrada is succes

publicatiedatum: woensdag 18 augustus 2010

De verkoop van de appartementen in Entrada is een succes. Inmiddels is tachtig procent van de appartementen in de woontorens die voor het NS-station Hilversum komen, verkocht. Dit betekent dat bouwbedrijf Aalberts binnenkort al begint met de bouw van de koopappartementen. Ondertussen nadert de eerste woontoren waarin huurappartementen komen met rasse schreden het hoogste punt. Projectleider Tijs Böhm van de gemeentelijke dienst Stad is dan ook enthousiast over de stand van zaken: "Het loopt perfect. Alle inspanningen van alle betrokken partijen beginnen nu hun vruchten af te werpen".

Die betrokken partijen zijn onder meer AM en Dudok Wonen, Tangram Architecten en de gemeente Hilversum. Entrada moet Hilversum vanaf het station een bijzondere entree geven en met name woningzoekende starters en ouderen een aantrekkelijke woning bieden. Het uiteindelijke plan had een lange voorgeschiedenis, maar eind 2009 ging de eerste spade de grond in op het Stationsplein.

Vijf woontorens
Entrada bestaat uit vijf woontorens; drie met vrije sector huurwoningen en twee met koopwoningen. In de plint is voorzien in een commerciële ruimte van 160 m2. Er komt een semi-openbare binnentuin met bomen en waterpartijen en de bewoners kunnen hun auto's stallen in een halfverdiepte parkeergelegenheid.

Drie van de vijf woontorens worden afgenomen door Dudok Wonen dat daarmee eigenaar wordt van negentig nieuwe 3- en 4- kamer huurappartementen. De indicatieve huurprijzen variëren van 890 tot
1.500 euro per maand, exclusief parkeerplaats en servicekosten. De 61 koopappartementen komen in twee woontorens. De oppervlakten van de 2-, 3- of 4-kamerappartementen lopen uiteen van circa 60 tot 135 m2, de koopprijzen variëren tussen EUR127.500 en EUR433.500 op basis van jaarlijkse erfpachtcanon.

Erfpacht
De nieuwbouw begon met het realiseren van de torens waarin huurappartementen komen. Böhm: "De bouw van de koopappartementen zou pas starten als tachtig procent in de voorverkoop zou zijn verkocht. En die voorverkoop is een groot succes. Het is heel opvallend dat de koopappartementen ondanks de crisis als warme broodjes werden verkocht. Daaruit blijkt ondubbelzinnig de behoefte aan dit soort appartementen in Hilversum. Onze bijzonder aantrekkelijke erfpachtconstructie heeft hierbij ook geholpen. Kopers betalen het eerste jaar niets aan de erfpacht. Via een ingroeiconstructie betalen ze pas na tien jaar de volledige canon. De erfpacht op zich zorgde ervoor dat de appartementen voor de kopers 30.000 tot 40.000 euro goedkoper werden. Zij hoefden immers niet de grond te kopen. Tenslotte konden we de koopprijzen dankzij een Rijkssubsidie bedoeld voor het stimuleren van woningbouw in deze crisistijd ook vriendelijker maken. Dat heeft allemaal bijgedragen aan het succes van de verkoop".

Doelgroep
Met name starters en ouderen reageerden op de koopappartementen. "Maar de doelgroep is heel breed. Iedereen is welkom. We verwachten dat Entrada een belangrijke bijdrage levert aan de doorstroming". Ook voor de huurwoningen is al veel belangstelling: momenteel zijn er al 130 geïnteresseerden. Iedereen die zich aanmeldt voor 15 september op www.entradahilversum.nl krijgt voorrang bij de inschrijving van de huurwoningen. Met de inschrijving start Dudok Wonen half november. De eerste huurwoningen worden naar verwachting in het eerste kwartaal van 2011 opgeleverd

Interesse?
Bent u geïnteresseerd in een koopappartement dan kunt u contact opnemen met een van de makelaars of kijk op de website www.entradahilversum.nl